Telefon: 0090 212 444 0606

Fax: 0090 212 366 5560

Yetkili Kişi: FedEx Türkiye

Web: www.fedex.com/tr/

eklenilen başka bülteni yok.

Fedex Filosu Boeıng 757 İle Daha Güçlü,Çevreye Karşı Daha Duyarlı

Tarih: 22.09.2008
Dünyanın en büyük hızlı hava taşımacılığı kuruluşu olan FedEx, uçak filosunu, yakıt tasarrufu ve düşük gürültü seviyeleri ile bilinen Boeing 757 uçakları ile güçlendirerek, çevreye karşı olan duyarlılığını bir kez daha gösteriyor. FedEx'in, uçak filosunda daha önce yer alan Boeing 727'lerin yerine getirdiği Boeing 757'ler, %20 daha fazla taşıma kapasitesi ve %36 daha az yakıt harcama özelliklerine sahip olmasının yanı sıra sera gazları yayma konusunda da verimlidir. FedEx, Boeing 757'ler ile Memphis Uluslararası Havaalanı ve Washington Ronald Reagan Havaalanı arasında haftada sekiz sefer olmak üzere başlattığı kargo servisiyle güven ve kalitesini Atlantik Bölgesi'nde yeni bir uçuş noktasına taşıyor. Uçak filosunu sürekli yenileyen ve güçlendiren FedEx, 2009 yılında on bir adet daha Boeing 757'yi filosuna dahil edecek.

Boeing 757'lerin filoya dahil edilmesi ile ilgili bir konuşma yapan FedEx CEO ve Başkanı David J. Bronzczek düşüncelerini; "757 kargo uçaklarının filomuza katılması Fedex tarihinde önemli bir kilometre taşı olmuştur. Bu servis bize Orta Atlantik bölgesinde etki ve kapasitemizi arttırmamızı ve dünya piyasasındaki müşterilerimize anında ulaşmamızı sağlayacaktır" şeklinde dile getirdi. FedEx Hava Operasyonları Müdür Yardımcısı Jim Parker ise yaptığı açıklamada, Boeing 757'lere yapılan yatırım ile FedEx'in daha düşük karbon izi bırakma planının ana unsurlarından birini gerçekleştirdiklerini belirtirken, 757'ler ile hem filonun güçlendirildiğini, hem de uzun vadeli enerji tasarruf planlarının hayata geçirildiğini söyledi. FedEx Hakkında Günümüz uluslararası hızlı hava kargo taşımacılığı sektörünün lider kuruluşu FedEx; kurulduğu 1973 yılından beri 687 uçaklık sektörün en büyük uçak filosu, 44.500 kara aracı, 1800 merkezi ve 250.000 personeliyle her gün 6 milyon gönderinin zamanında ve eksiksiz olarak teslimatını yapıyor.

Global ISO 9001 kalite belgesi almaya hak kazanan ilk küresel hava taşımacılığı şirketi olan FedEx, Fortune Dergisi'nin yaptığı, "En İtibarlı Şirketler" sıralamasında son 7 yıldır ilk 10'a girmekte ve hava taşımacılığının en başarılı şirketi seçilmektedir. FedEx Türkiye Hakkında Faaliyetlerini lisansör ve hizmet ortağı olduğu Express Kargo ile sürdüren FedEx Türkiye, başta tekstil olmak üzere çeşitli ihracatçı kuruluşların sistem ortağı olarak faaliyet gösteriyor. FedEx'in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'da hizmet verdiği ülkeler arasında sektörün en önemli performans kriteri olan "zamanında teslimat" ile % 97.2'lik oranla 1'inci sırada yer alıyor. Bilgi için:

İletişim Atölyesi – Zübeyde Turgut / Tel: (0216) 372 60 30 – (0533) 953 78 57