Falım’ın “Sakız Ağacına Sevgi Aşılıyoruz Projesi”ne, TEMA’dan Erozyonla Mücadele Ödülü

Tarih: 23.11.2009

Falım, yok olmaya yüz tutmuş sakız ağaçlarının korunması ve rehabilite edilmesine yönelik projesi “Sakız Ağaçlarına Sevgi Aşılıyoruz” ile TEMA Vakfı tarafından Erozyonla Mücadele Ödülü’ne layık görüldü.

TEMA Vakfı tarafından erozyonla mücadele haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde erozyon ve çölleşmeye karşı mücadeleye destek veren kişi ve kuruluşlar ödüllendirildi. Falım, Ege'nin mucizesi olarak anılan ve yok olma tehdidi ile karşı karşıya olan sakız ağaçlarını, anavatanı olan ülkemize yeniden kazandırmayı hedefleyen projesi “Sakız Ağaçlarına Sevgi Aşılıyoruz ” ile “Erozyonla Mücadele Ödülü” aldı.

149 Hektarlık Alanda Yer Alan Sakız Ağaçları Yeniden Kazandırılıyor

Ödülü TEMA Vakfı Onursal başkanı Nihat Gökyiğit’in elinden alan Cadbury Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdürü Yardımcısı Ömer Taşçı “Bitki çeşitliliğin korunması erozyonla mücadelenin en önemli unsurlarından biridir. Toprak ve bitki birbirinin ayrılmaz iki unsurudur. Sakız ağaçlarını yeniden ülkemize kazandırmak amacıyla TEMA ile başlattığımız “Sakız Ağaçlarına Sevgi Aşılıyoruz” projesi ile 149 Hektar büyüklüğündeki alanda yer alan mevcut sakız ağaçları rehabilite ediliyor ve yeni sakız fidanları dikiyoruz. Tema tarafından böyle bir ödüle layık görüldüğümüz için çok mutluyuz” dedi.

Etiketler: falım , sakız , sevgi , tema , erozyon