Adres: Gülbahar Mahallesi Avni Dilligil Sokak Ali Meriç İş Hanı, No:24/1, 34394 Mecidiyeköy, İSTANBUL

Telefon: 0212 337 10 30

Fax: 0212 337 10 50

Yetkili Kişi: CMC Çağrı Merkezi

Web: www.cmcturkey.com

Efes İletişim Hattı’nda CMC imzası

Tarih: 13.08.2009
CMC (Customer Management Center), beş yıldan uzun bir süredir hizmet verdiği Efes İletişim Hattı aracılığıyla 170 bini aşkın çağrı ve on binlerce e-posta yanıtladı. CMC, Efes ürünlerinin üretim aşamalarından iş başvurusu ve organizasyonlara kadar her konuda tüketicilerin sorularına Efes’le birlikte yanıt buluyor.

Çağrı merkezi sektörünün önde gelen firmalarından CMC, 444 EFES (444 33 37) çağrı merkezi yardımıyla bir dünya markası olma yolunda hızla ilerleyen Efes Pilsen’in kusursuz bir müşteri hizmetleri servisi sunmasına destek oluyor.

CMC, haftanın altı günü 08:00-20:00 saatleri arasında 444 EFES ve e-posta yoluyla tüketicilerden, satış noktalarından ve Efes Pilsen sadakat programları üyelerinden gelen talepler hakkında bilgi veriyor ve çağrıları Efes yetkililerine yönlendiriyor. CMC, ürünlerin yanı sıra Efes Pilsen’in sponsor olduğu etkinlik ve organizasyonlar hakkında bilgilendirme yapıyor, şikayet ve önerileri değerlendiriyor.

444 EFES’e en çok ürünlerin üretim aşamalarına ilişkin sorular geldiğini belirten CMC Genel Müdür Yardımcısı Metin Tarakçı şunları söyledi: “Ülkemizin en önemli markalarından biri olan Efes Pilsen’le 5 yıldan uzun bir zamandır birlikte çalışıyoruz. Bu süreçte 170 binden fazla çağrıya yanıt verdik. Telefonla gelen şikayet ve öneri çağrıları için, CMC bünyesinde kullanılan CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) programı aracılığıyla şikayetler ilgili kişilere anında yönlendiriliyor, ardından da gelen yanıtlar yine CRM programında kayıt altına alınıyor. Sadece şikayet çağrıları değil, Efes İletişim Hattı’na gelen tüm aramalar aynı şekilde CRM sisteminde kayıt altına alınıyor. Bu sayede tüketicilerin hangi sebeple Efes İletişim Hattı’nı aradıkları hakkında ay sonlarında detaylı raporlar alınabiliyor.

CMC ile Efes’in uzun yıllardır başarı ile yürüttüğü işbirliği ile ilgili olarak Efes Pilsen Halkla İlişkiler Müdürü Durul Candemir ise şunları söyledi: “CMC’nin desteğiyle Efes İletişim Hattı beş yıldır kusursuz hizmet veriyor. Bu sayede tüm müşterilerimiz beklemeden, problem yaşamadan kurumumuz hakkında öğrenmek istedikleri bilgiye ulaşabiliyorlar. Kurumumuz bünyesinde CMC’den iletilen taleplerin ilgili Efes yetkilisine yönlendirilmesi amacıyla özel bir ‘database’ sistemi kuruldu. Taleplerin karşılanma süreci üst yönetimin gözetim ve kontrolünde gerçekleşiyor. Aylık olarak hazırlanan raporlar bize Efes’in her zaman tüketicisiyle kurmaya çalıştığı doğrudan iletişim ve yakın ilişkinin Efes İletişim Hattı sayesinde daha da güçlendiğini gösteriyor.