Adres: Şişli Büyükdere Cad. No 32 Kat 6 Mecidiyeköy İstanbul

Fax: 0212 275 65 19

Yetkili Kişi: Sami SERT

Web: www.centennialcollege.com.tr

Düşük ücretlerle dünyaca tanınan diploma

Tarih: 15.03.2010
Centennial College, Kanada Ontario bölgesinin ilk devlet Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu olarak 1966'da Toronto şehirinde kurulmuştur. Okulun 14400 tam zamanlı ve 28000 yarı zamanlı öğrencisi mevcuttur. Okulun, dünyanın çeşitli ülkelerinde eğitim ortaklıkları vardır. Buna bağlı olarak Centennial College, uluslararası platformlarda eğitim kalitesi ile tanınmış bir okuldur ve YÖK denkliğine sahiptir. Amerikan ve çoğu özel Türk üniversitelerine göre, yıllık eğitim ücreti ortalama olarak 12 000 CAD gibi düşük bir seviyededir.

Toronto şehrinde bulunan 4 kampüste 7 farklı fakülte bulunur: İşletme ve İş İdaresi, İletişim, Medya ve Tasarım, Toplum ve Sağlık Bilimleri Yönetimi, Mühendislik, Teknoloji ve Uygulamalı Bilimler, Turizm ve Otelcilik.

Önlisans, lisans, yüksek lisans, sertifika ve yoğun hızlandırılmış programların verildiği okulun programlara kabul koşullarında GMAT ve SAT puanları ARANMAZ. Lise mezunları için M.E.B. onaylı lise diploması, 2,5 ve üzeri not ortalaması ve IELTS de 6.0 ya da TOEFL da 80 puan aranmaktadır (bu puanların altında altındaki öğrenciler için hazırlık sınıfları mevcuttur). Üniversite mezunları için ise geçerli diploma ve noter onaylı transkriptler ile IELTS da 6.5 ya da TOEFL da 92 puan gerekmektedir. Bazı programlar için ek koşullar vardır.

Centennial Colllege’da sunulan Co-op programları eğitim ve çalışma yaşamını bütünleştiren bir eğitim modelidir. Öğrenciler bir dönem okula devam ederken diğer dönemde çalışarak maaş alırlar. Öğrencilere, teorik bilgilerini uygulama, eğitim giderlerine katkı ve mezuniyette 1 yıllık değerli mesleki deneyim kazanma imkanını sağlar. Nitekim, Centennial College mezunlarının % 82’si işe yerleşir.

Centennial College çeşitli sektörler ile ortak çalışmaktadır. Centennial College sektörlerin ihtiyaç duyduğu mesleklere yönelik öğrenci yetiştirmekte, bunun karşılığında çeşitli sektörlerden birçok firma , okulun araştırma merkezlerine ve laboraturarlarına önemli bağış ve hibelerde bulunmaktadır. Öğrenciler teorik bilgilerini doğrudan son teknoloji ile donatılmış laboratuvarlarda uygulama imkanından yararlanır ve böylece kariyerlerine gerçek anlamda hazırlanırlar.

Centennial College’da etkin ve kaliteli eğitim için 30 kişilik küçük sınıflarda ders verilmektedir. Ayrıca, öğretmenler profesyonel iş hayatında aktif çalışmış ve öğrencilerini kariyerlerinde karşılaşacakları zorlu iş hayatına daha etkin bir şekilde hazırlamaktadırlar.

3 yıllık yüksek öğrenim programlarından mezun olan öğrenciler, advanced diploma sahibi olurlar ve dünyada çeşitli prestijli üniversitelere geçiş yaparak lisans diplomalarını tamamlama imkanı sunulmaktadır. Öğrenci böylece daha düşük maliyetle 2 diploma ve sunulan uygulamalı eğitim sayesinde gelişmiş mesleki vasıf ve becerilerine sahip olurlar.

Centennial College’ın misyonu, öğrencileri başarılı kariyer sahibi olmaları için eğitmek ve “Özel Öğrenim Deneyimi” (Signature Learning Experience) ile, öğrencilere, dünyamızı etkileyen güncel olaylara karşı açık olmayı, katılım sağlayarak etkilemeyi ve değişim yaratmayı öğretmektir. Centennial College, mezunlarını dünya vatandaşları olmaya hazırlar.

Türkiye’de kurulan yabancı yüksek öğrenim kurmuna bağlı ilk irtibat bürosu olarak Centennial College İstanbul Ofisi , Türkiye’deki yüksek öğrenim darboğazına alternatif çözümler sunarak ,

• Türk öğrencilerinin Kanada’daki en köklü devlet koleji olan Centennial College’da alabilecekleri yüksek kalitede eğitim
  • Kanada’daki geniş iş imkanları
  • Çalışma ve oturma izinleri hakkında
ücretsiz olarak kapsamlı danışmanlık yapabilmek amacı ile Aralık 2009 itibarı ile faaliyete başlamıştır.

Ücretsiz seminerlerimize katılmak ve merak ettiğiniz konularda ayrıntılı bilgi almak için 0212 275 65 90 no'lu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

info@centennialcollege.com.tr