Domino’s Pizza bu yıl Türkiye genelinde 10 milyon doları aşan yatırım yapmayı planlıyor

Tarih: 26.01.2010
İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 16 ile yayılmış 132 şubesi, Gebze, İzmir ve Ankara’daki fabrikalarıyla Türkiye pizza endüstrisine öncülük eden Domino’s Pizza, 25-27 Ocak tarihleri arasında Antalya’da düzenlediği bir etkinlikte şube müdürleri ve franchisee’leri ile bir araya geldi.

Domino’s Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, 2010 yılında Türkiye genelinde 30 yeni şube açmayı ve 10 milyon doları aşan yatırım yapmayı planladıklarını belirtti. Domino’s Pizza olarak geçtiğimiz yıl 26 yeni şube açarak 5,2 milyon dolar tutarında yatırım yaptıklarını vurgulayan Saranga, 2009 yılında Antalya’daki 4. şubelerini açtıklarını, bu yıl 1 şube daha açacaklarını ve Akdeniz Bölgesi’ndeki yatırımlarına devam edeceklerini belirtti.

Ülkemizdeki faaliyetlerini 14 yıldır sürdüren Domino’s Pizza, 25-27 Ocak tarihleri arasında Antalya’da düzenlediği etkinlikte şube müdürleri ve franchisee’leri ile bir araya geldi. Domino’s Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte Domino’s Pizza’nın ülkemizdeki büyümesine yönelik 2010 yılı hedefleri açıklandı. Şu anda 16 ile yayılmış 132 şubesi bulunan Domino’s Pizza’nın, bu planları doğrultusunda şube sayısı 162’ye ulaşacak.

2009 yılında İstanbul’da 18, İzmir’de 1, Ankara’da 1, diğer şehirlerde ise 6 yeni şube açmış olan Domino’s Pizza, bu yıl da İstanbul’da 12, Ankara’da 7, İzmir’de 2 ve diğer şehirlerde ise 9 yeni şube açmayı hedefliyor. Antalya’da bu yıl 1 yeni şube daha açacak olan Domino’s Pizza Akdeniz Bölgesi’ndeki yatırımlarına da hız kazandırmayı planlıyor.

Domino’s Pizza’nın hızla büyüyen dükkan sayısına daha iyi hizmet verebilmek açısından Gebze’deki yeni üretim tesisi için 4.000.000 dolar yatırım yaptığını belirten Domino’s Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, toplam 7.000 metrekarelik bir arsada 3.200 metrekarelik bir kapalı alanda olacak tesisin 250 dükkana hizmet vereceğini ifade etti: “Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda yatırımlarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 26 yeni şube açarak ortalama 5,2 milyon dolar yatırım yapmıştık. Domino’s Pizza olarak 2010 yılında ise 30 yeni şube açmayı ve 10 milyon doları aşan yatırım yapmayı planlamaktayız. Tüm dünyadaki Domino’s Pizza zincirleri arasında Türkiye olarak en çok büyüyen ilk 4 pazar arasındayız. Önümüzdeki yıllarda bu sıralamada çok daha yukarılara tırmanacağız.”

Domino’s Pizza’nın 2009 yılında en çok pizza sattığı iller

Etkinlikte Domino’s Pizza’nın 2009 yılında en çok pizza satışı yaptığı iller ve bu illerdeki satış rakamları da açıklandı. Domino’s Pizza’nın 2009 yılında en çok satış yaptığı ilk 6 ilin pizza satış adetleri ise yaklaşık olarak şöyle: İstanbul’da 7.000.000, İzmir’de 1.255.000, Ankara’da 770.000, Antalya’da 482.000, Bursa’da 385.000, Adana’da ise 290.000.

Acılı pizzayı en çok Antalyalılar, en az Adanalılar tercih ediyor!

Etkinlik kapsamında düzenlenen basın toplantısında Domino’s Pizza’nın 2009 yılı pizza satışlarındaki şaşırtıcı sonuçlar da açıklandı. Bu verilere göre acılı pizzanın en fazla Antalya’da, en az ise Adana’da satıldığının bilgisi verildi! Ayrıca sebzeli pizza satışının da en çok Ankara’da yapıldığı, Bursa’nın ise üzerinde bol malzeme olan karışık pizzaları en çok tercih eden şehir olduğu belirtildi.

Sektörler: