Adres: DiaSA Genel Müdürlük ve Merkez Büyükdere Cad Noramin İş Merkezi Kat:4 Büro 414 Maslak 34398 İstanbul-Türkiye

Telefon: 0212 329 38 00 / 329 39 00 (pbx)

Fax: 0212 329 38 00

Yetkili Kişi: DiaSA

Web: www.diasa.com.tr

DiaSA Ürünlerinin Yüzde 99’ unu Türkiye’ de Üretiyor

Tarih: 25.12.2011
12 yıldır Türkiye’de Sabancı ortaklığıyla hizmet veren DiaSA, mağazalarında sattığı DIA markalı ürünlerinin yüzde 99’unu Türkiye’de üretiyor. Türkiye’de üretim yaparak ekonomiye katkıda bulunan DiaSA, kaliteli ürünleri cazip fiyatlarla tüketicilere sunuyor

Bir İspanyol-Türk ortaklığı olarak Türkiye’de faaliyet gösteren indirim marketleri zinciri DiaSA’nın İspanyol genel müdürü Fernando Gonzalez Somoza Türkiye’deki faaliyetlerini şöyle özetledi:

“Biz Türk ve İspanyol sermayesinden oluşan bir kuruluş olarak Türkiye’de bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. İspanyol ve Türk ortaklığıyla faaliyetlerimizi sürdürmemize rağmen bir Fransız şirketi olduğumuza dair yanlış bir algılama oluştu. Böyle bir durum söz konusu değildir. DiaSA olarak her geçen gün daha da büyüyen Türkiye ekonomisine katkı sağlıyoruz. Son dönemde Adana ve Ankara’da iki büyük depo açtık. Bu yıl yaklaşık 300 mağaza daha açarak 1000 kişiye daha istihdam yarattık. Böylece Türkiye’de istihdamın artmasına destek oluyoruz. Market markalı ürünlerimizi de Türkiye’de üretip uygun fiyatlarla tüketicilere sunuyoruz.”

Türkiye'de Aralık 1999'da hizmet vermeye başlayan İspanyol kökenli indirim süpermarketi DIA, 2000'deki Sabancı ortaklığından itibaren Türkiye'de DiaSA adıyla hizmet veriyor. İspanyol ve Türk ortaklığıyla kurulmuş olan DiaSA, tüm Türkiye’de faaliyet gösteriyor.

Sektörler: