Adres: DenizBank Genel Müdürlük Büyükdere Cad 106-108 34394 Esentepe Şişli İstanbul Türkiye

Telefon: 0212 336 42 51 -(0212) 355 0800

Fax: 0212 336 42 51

Yetkili Kişi: DenizBank - Tülay Karamanlıoğlu

Web: www.denizbank.com

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı DenizBank ile El Ele
DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş: “2011 yılının ilk üç ayında net kârımızı 203 milyon TL olarak gerçekleştirdik“
DenizBank 500 milyon TL tutarında bono ihraç ediyor
DenizBank’ın yeni fonu metalden kazandıracak
“Bordosu mavisi, Bonus’un harbisi” ile Hem Taraftar Hem de Trabzonspor Kazanacak
AB’den tarım ve kırsal kalkınma için hibe alanlara DenizBank desteği
Esnaf dostu DenizBank, Akıllı Kart projesini İSTESOB işbirliği ile hayata geçiriyor
Deniz’den Bayrama Özel Eli Öpülecek Kredi!
DenizBank’ın 2010 yılı ilk yarı finansal verileri açıklandı
DenizBank Cebimde Kredi faizleri Şok İndirim Kampanyası ile %0.99’a düştü!
DenizBank’tan işletmeler için Ramazan Kampanyası
DenizBank’tan “Emlak Ofisleri ve Taşıt Bayileri Çalışanlarına Özel Bankacılık Paketi”
DenizBank - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası İşbirliği ile Şirket ve Konutlara 20 Milyon Dolarlık Finansman Paketi
Deniz otobüsü ile seyahatin en ucuz yolu Sea&Miles
BES’in Yeni Aktörü Deniz’den: DenizEmeklilik
DenizBank’tan doğa dostu kampanya...
DenizBank ve Petrol Ofisi işbirliği ile İşletme Kart’tan Akaryakıta 2 taksit
DenizBank’tan Konut Kredisi Alana Yeni Yıl Hediyesi Lcd Tv!
DenizBank Türkiye’nin Hatıra Defteri’ni araladı…
DenizBank İnternet Şubesi BMW kazandırdı
DenizBank’ın ilk BMW talihlisi belli oldu
DenizBank Rus Rublesi efektif kabulüne başladı
Deniz Emeklilik ve Hayat A.Ş. “Emeklilik“ branşında faaliyet ruhsatını aldı
DenizBank İnternet şubesi kazandırıyor
DenizBank’ın perakende bankacılığı Barbaros Karakışla’ya emanet
DenizBank’tan Fenerbahçelilere özel kredi kartı

DenizBank’tan enerji ve tarım sektörüne 300 milyon euro’luk kredi

Tarih: 27.04.2011
DenizBank; WestLB koordinatörlüğünde EIB, EBRD, IFC ve DEG’den toplam 300 milyon euro tutarında, vadeleri 7 ile 12 yıl arasında değişen, seküritizasyon kredisi sağladı. DenizBank’ın aldığı kredi aynı zamanda 4 kalkınma bankasının ortak finanse ettiği ilk Türk bankası seküritizasyon işlemi olma özelliğini taşıyor. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, kredinin enerji ve tarım sektörüne kullandırılacağını söyledi

Sahip olduğu finansal portal anlayışıyla müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun yenilikçi ve özel çözümler sunan DenizBank, enerji ve tarım sektörlerindeki yatırımlar için yeni bir kaynak daha sağladı. DenizBank; 27 Nisan 2011 tarihinde WestLB koordinatörlüğünde EIB (Avrupa Yatırım Bankası), EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası), IFC (International Finance Corporation) ve DEG’den (Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft MBH) toplam 300 milyon euro tutarında seküritizasyon kredisi temin etti. Sigortasız olarak ihraç edilen işlem, Fitch tarafından BBB seviyesinde derecelendirildi.

WestLB tarafından düzenlenen işlemin, 75 milyon euro tutarındaki 5 yıl vadeli kısmı WestLB, 75 milyon euro tutarındaki 12 yıl vadeli kısmı EIB, 75 milyon euro tutarındaki 12 yıl vadeli kısmı EBRD, 50 milyon euro tutarındaki 7 yıl vadeli kısmı IFC ve 25 milyon euro tutarındaki 7 yıl vadeli kısmı ise DEG kaynaklarından temin edildi. DenizBank’ın kalkınma bankaları ile yoğun ve kuvvetli işbirliğinin en önemli göstergesi olan seküritizasyon kredisi aynı zamanda EIB, EBRD, IFC ve DEG olmak üzere 4 kalkınma bankasının ortak finanse ettiği ilk Türk bankası seküritizasyon işlemi olma özelliğini de taşıyor.

Kredi enerji ve tarım sanayisi için

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, “DenizBank’ın genç yaşına rağmen kısa sürede kendine çok önemli bir yer edindi. Bugün yaklaşık 10 bin çalışanımız, 500 şubemiz ve 13 iştirakimiz ile ‘finansal portal” anlayışıyla hizmet veriyoruz. Türkiye’de yatırımların önemini biliyor ve sürekli yeni kaynaklar yaratıyoruz. Aldığımız seküritizasyon kredisi, DenizBank’ın uluslararası arenadaki gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. Türkiye'deki en yüksek banka rating'ine sahip olan DenizBank Finansal Hizmetler Grubu’nun elde ettiği yeni kaynak, Türkiye’nin istikrarlı büyümesine de çok önemli bir katkı yapacak. DenizBank, Türkiye ekonomisinin gelişmesi, enerji ve tarım sektörünün büyümesi için yeni kaynaklar geliştirmeye devam edecek. Yeni kredimizin ülkemize ve bankamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.