Adres: DenizBank Genel Müdürlük Büyükdere Cad 106-108 34394 Esentepe Şişli İstanbul Türkiye

Telefon: 0212 336 42 51 -(0212) 355 0800

Fax: 0212 336 42 51

Yetkili Kişi: DenizBank - Tülay Karamanlıoğlu

Web: www.denizbank.com

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı DenizBank ile El Ele
DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş: “2011 yılının ilk üç ayında net kârımızı 203 milyon TL olarak gerçekleştirdik“
DenizBank 500 milyon TL tutarında bono ihraç ediyor
DenizBank’tan enerji ve tarım sektörüne 300 milyon euro’luk kredi
DenizBank’ın yeni fonu metalden kazandıracak
“Bordosu mavisi, Bonus’un harbisi” ile Hem Taraftar Hem de Trabzonspor Kazanacak
AB’den tarım ve kırsal kalkınma için hibe alanlara DenizBank desteği
Esnaf dostu DenizBank, Akıllı Kart projesini İSTESOB işbirliği ile hayata geçiriyor
Deniz’den Bayrama Özel Eli Öpülecek Kredi!
DenizBank’ın 2010 yılı ilk yarı finansal verileri açıklandı
DenizBank Cebimde Kredi faizleri Şok İndirim Kampanyası ile %0.99’a düştü!
DenizBank’tan işletmeler için Ramazan Kampanyası
DenizBank’tan “Emlak Ofisleri ve Taşıt Bayileri Çalışanlarına Özel Bankacılık Paketi”
DenizBank - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası İşbirliği ile Şirket ve Konutlara 20 Milyon Dolarlık Finansman Paketi
Deniz otobüsü ile seyahatin en ucuz yolu Sea&Miles
BES’in Yeni Aktörü Deniz’den: DenizEmeklilik
DenizBank’tan doğa dostu kampanya...
DenizBank ve Petrol Ofisi işbirliği ile İşletme Kart’tan Akaryakıta 2 taksit
DenizBank’tan Konut Kredisi Alana Yeni Yıl Hediyesi Lcd Tv!
DenizBank İnternet Şubesi BMW kazandırdı
DenizBank’ın ilk BMW talihlisi belli oldu
DenizBank Rus Rublesi efektif kabulüne başladı
Deniz Emeklilik ve Hayat A.Ş. “Emeklilik“ branşında faaliyet ruhsatını aldı
DenizBank İnternet şubesi kazandırıyor
DenizBank’ın perakende bankacılığı Barbaros Karakışla’ya emanet
DenizBank’tan Fenerbahçelilere özel kredi kartı

DenizBank Türkiye’nin Hatıra Defteri’ni araladı…

Tarih: 11.08.2009
DenizBank’ın Nebil Özgentürk ile işbirliği içerisinde hayata geçirdiği “Türkiye’nin Hatıra Defteri” belgeseli, kitap ve DVD’lerden oluşan set halinde Alfa Yayınları aracılığı ile satışa sunuldu.

Finansal performanstaki başarısını toplumsal sorumluluklarına da yansıtan DenizBank, DenizKültür aracılığı ile kültür ve sanat alanındaki projeleri desteklemeye ve tarih çalışmalarıyla Türkiye’nin geçmişine ışık tutmaya devam ediyor. Nebil Özgentürk’ün genel yönetmenliğinde hazırlanan “Türkiye’nin Hatıra Defteri” belgeseli, DenizKültür’ün bir yayını olarak, 85 yıllık Cumhuriyet tarihinde toplumsal hafızamızda iz bırakan dönüm noktaları ile Alfa Yayın Grubu tarafından ülke çapında satışa sunuldu.

Türkiye tarihinin siyasi, iktisadi ve kültürel yaşamdaki özel olaylarına ışık tutan belgesel, bu yönüyle Türkiye’de bir ilk olma özelliğine de sahip. Geçtiğimiz dönemde CNN Türk ve ATV’de Türk halkı ile buluşan belgesel, izleyicilerin beğenisini kazanmıştı. 85 yıllık zaman dilimini ele alan bir çalışmanın bugüne kadar hayata geçirilmediğini belirten Nebil Özgentürk, bu belgeseldeki temel farklılığın, belgesel bölümlerin 13 ünlü yönetmenin kısa filmleriyle zenginleştirilmesi olduğunun altını çizdi.

Özgentürk “Bu kısa filmler yine Türkiye’nin yaşadığı, görüp geçirdiği kimi olayları sinema tadında aktarıyor. Öte yandan diğer belgesellerden farklı olarak ansiklopedik tarih anlatmak yerine çarpıcı ve seyredilir bir format sunarak, 85 yılı özetliyoruz. Diğer belgeseller bir konuya odaklanırken, biz ‘Türkiye’nin Hatıra Defteri’nde, 13 bölümde 100 ayrı öyküyü ayrıntılarıyla anlatıyoruz” dedi.

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş ise Türkiye’nin yakın tarihine ışık tutan, bugünkü sosyal, ekonomik ve toplumsal devinimlerimizin adeta yol haritasını oluşturan çalışmayı ülkemizin ortak hafızasına kazandırıyor olmaktan onur duydularını belirtti. Ateş sözlerine şöyle devam etti: ““Türkiye’nin Hatıra Defteri”nde, Cumhuriyetimizin kurucusu ve kurtarıcısı Ulu Önder Atatürk’ün “Tarihini bilmeyen milletler yok olmaya mahkûmdur” sözü bizlere yol gösterdi, ilham verdi. DenizBank olarak, bir yandan ticari performansımızla ülke ekonomisine değer katmak için çalışırken, diğer yandan toplumsal sorumluluklarımızın bilinciyle, kültür ve sanatın toplumun geniş kesimleri ile buluşmasına ve eğitim alanında da fırsat eşitliği yaratmaya yönelik pek çok projeye imza atıyoruz. Kurumsal vatandaşlık anlayışımız çerçevesinde, ülkemize olan borcumuzu seçkin ve farklılaştırıcı projeleri hayata geçirerek ödemeye çalışıyoruz. Bu özel çalışmayla geleceğe kalıcı bir miras bırakmayı; Cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze yaşadığımız önemli toplumsal olayları, o dönemlerdeki ekonomik, sosyal, siyasi panaromayı ve bu panaromanın bir parçası olan, bilinmeyen, gerçek insan öykülerini gelecek kuşaklarımıza da aktarabilmeyi arzu ettik.”

Rakamlarla Türkiye’nin Hatıra Defteri...

* Belgeselin kısa filmlerinde yaklaşık 100 kişi rol aldı,
* Gizli ve görünmez kahramanlar dahil 1000 kişi çalıştı,
* Belgesel ve kısa filmlerin çekimi toplam 200 mekanda gerçekleştirildi,
* Montajı dahil 1,5 yılda tamamlandı,
* Belgeselin öyküleri Cumhuriyet coşkusu, tek parti, çok parti, ikinci savaş, Kore Harbi, darbeler, depremler, kültürel ve sanatsal dönüşümler, bilgisayar yılları, siyah beyaz ekran yılları, renkli ekran yılları ve AB’ye ilk başvuru gibi konularda hazırlandı,
* Röportajlar, tanıklar, kitaplar, görüntüler, el değmemiş belgeler, sümen altı raporlar, canlı tanıklar ve danışman ekip sayesinde öyküler oluşturuldu.

Künye

Danışman: Sunay AKIN

Kaynak-Araştırma: Emin KARACA- Necip SARICI

Kısa Filmlerin Yönetmenleri:

Halit Refiğ, Şerif Gören, Ali Özgentürk, Sinan Çetin, Mustafa Altıoklar, Çağan Irmak, Osman Sınav, Rutkay Aziz, İrfan Tözüm, Ömer Faruk Sorak, Zülfü Livaneli, Tomris Giritlioğlu, Cem Yılmaz.

Oyuncuların bir bölümü:

Tamer Karadağlı, Talat Bulut, Başak Köklükaya, Ayda Aksel, Nehir Erdoğan, Halil Ergün, Aytaç Arman, Vahide Gördüm, Cem Yılmaz, Altan Erkekli, Tarık Akan, Ceyda Düvenci, Emre Kınay, Güven Kıraç...