Adres: DenizBank Genel Müdürlük Büyükdere Cad 106-108 34394 Esentepe Şişli İstanbul Türkiye

Telefon: 0212 336 42 51 -(0212) 355 0800

Fax: 0212 336 42 51

Yetkili Kişi: DenizBank - Tülay Karamanlıoğlu

Web: www.denizbank.com

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı DenizBank ile El Ele
DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş: “2011 yılının ilk üç ayında net kârımızı 203 milyon TL olarak gerçekleştirdik“
DenizBank 500 milyon TL tutarında bono ihraç ediyor
DenizBank’tan enerji ve tarım sektörüne 300 milyon euro’luk kredi
DenizBank’ın yeni fonu metalden kazandıracak
“Bordosu mavisi, Bonus’un harbisi” ile Hem Taraftar Hem de Trabzonspor Kazanacak
AB’den tarım ve kırsal kalkınma için hibe alanlara DenizBank desteği
Esnaf dostu DenizBank, Akıllı Kart projesini İSTESOB işbirliği ile hayata geçiriyor
Deniz’den Bayrama Özel Eli Öpülecek Kredi!
DenizBank’ın 2010 yılı ilk yarı finansal verileri açıklandı
DenizBank Cebimde Kredi faizleri Şok İndirim Kampanyası ile %0.99’a düştü!
DenizBank’tan işletmeler için Ramazan Kampanyası
DenizBank’tan “Emlak Ofisleri ve Taşıt Bayileri Çalışanlarına Özel Bankacılık Paketi”
Deniz otobüsü ile seyahatin en ucuz yolu Sea&Miles
BES’in Yeni Aktörü Deniz’den: DenizEmeklilik
DenizBank’tan doğa dostu kampanya...
DenizBank ve Petrol Ofisi işbirliği ile İşletme Kart’tan Akaryakıta 2 taksit
DenizBank’tan Konut Kredisi Alana Yeni Yıl Hediyesi Lcd Tv!
DenizBank Türkiye’nin Hatıra Defteri’ni araladı…
DenizBank İnternet Şubesi BMW kazandırdı
DenizBank’ın ilk BMW talihlisi belli oldu
DenizBank Rus Rublesi efektif kabulüne başladı
Deniz Emeklilik ve Hayat A.Ş. “Emeklilik“ branşında faaliyet ruhsatını aldı
DenizBank İnternet şubesi kazandırıyor
DenizBank’ın perakende bankacılığı Barbaros Karakışla’ya emanet
DenizBank’tan Fenerbahçelilere özel kredi kartı

DenizBank - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası İşbirliği ile Şirket ve Konutlara 20 Milyon Dolarlık Finansman Paketi

Tarih: 15.07.2010

DenizBank Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile yaptığı işbirliği çerçevesinde, yenilenebilir enerji yatırımları için kullandırılmak üzere 20 milyon dolar tutarında kredi sağlayacak

DenizBank ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasında, 12 Temmuz 2010 tarihinde, şirket ve konutlara yenilenebilir enerji yatırımları finansmanına yönelik kredi anlaşması imzalandı. İmza törenine Denizbank Yönetim Kurulu Üyesi Wouter Van Roste, DenizBank Fon Yönetimi ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bora Böcügöz ve EBRD Türkiye Direktörü Michael Davey katıldı. DenizBank’a sağlanacak kredi konut ve şirketlerin endüstriel verimliliği, binaların termal rehabilitasyonu, jeotermal, güneş, biokütle ve biogaz da dahil olmak üzere küçük ölçekli yenilenebilir yatırımların finansmanında kullanılacak. Mayıs onaylanan 20 milyon dolarlık kredi paketi, EBRD Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Kredisi (TurSEFF)’nin bir parçasını oluşturuyor.

Türkiye’nin sürdürülebilir gelişimi için enerji verimliliği konusunun kritik önem taşıdığını dile getiren DenizBank Yönetim Kurulu Üyesi Wouter Van Roste “Ekonomik ve sosyal kalkınmanın temel yapı taşı olan enerji verimliliğinin sağlanması Türkiye ekonomisini etkileyen en önemli etkenlerden biri. Bu kapsamda EBRD ile imzaladığımız kredi anlaşmasıyla yenilenebilir enerji yatırımları ve enerji verimliliği projelerine kredi sağlıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. İçinde bulunduğumuz dönem itibariyle kredinin son derece önemli olduğunu ve bu çapta bir kredi paketi ile enerji verimliliği konusunda ülke ekonomisine katkıda bulunmanın kendileri için gurur verici olduğunu da sözlerine ekleyen Van Roste; 2009 yılında ERBD’nin Türkiye’de işbirliğine imza attığı ilk bankanın da DenizBank olduğunu hatırlattı. EBRD ile işbirliklerine devam edeceklerini de belirten Van Roste ayrıca Denizbank’ın uluslararası alandaki güçlü, güvenilir ve itibarlı konumunu bu anlaşmayla bir kez daha perçinlediklerini sözlerine ekledi.

EBRD Türkiye Ülke Direktörü Michael Davey konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Enerji verimliliğini teşvik etmek EBRD’nin temel önceliklerinden biridir ve biz bu alanda DenizBank’la olan işbirliğimizi geliştirmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu proje Türkiye’deki şirketleri ve konutları destekleyerek enerji tüketimlerini ve dolayısıyla maliyetlerini azaltmalarına yardımcı olacaktır.” ifadelerini kullandı.