Adres: Bağlarbaşı, Kısıklı Cad. No: 26, Altunizade 34662 İstanbul

Web: www.setur.com.tr

Setur, 19 Mayıs tatili için farklı seçenekler sunuyor
Setur ile Tatil Heyecanınız Ela Quality’de İkiye Katlanıyor
Setur’dan bayram için tatil alternatifleri
BookinTurkey.com Expediai İş birliği ile kullanıcılarını tüm Dünya’da en iyi fiyatlar ile 120.000 Otel’e ulaştırıyor.
Erken rezervasyon’da 3. dönem indirimlerinde son gün 3 mayıs
SETUR, “Turizm Sektörünün En Beğenilen Şirketi” Seçildi
Erken rezervasyon 2. dönem indirimlerinde son gün 5 nisan!
BookinTurkey.com 500.000’ininci Rezervasyona Ulaştı
Setur Paro’lu kart sahiplerine özel yurt içi %35 indirim
Setur’dan Parolu Kart Sahiplerine Özel İstediğin kişiye, istediğin adrese teslim “Paro Market Paketi”ni kazanmak için, Tatilini Setur’dan Seç!
Setur’dan Yurt İçi Seyahatte %35’e Varan Erken Rezervasyon İndirimi
Setur’dan Yurt Dışı Sömestir Seçenekleri
Sömestre’de Kayak Yapmanın Keyfini Setur’la Çıkarın
Setur En İyi Seyahat Acentesi
Setur’dan Yılbaşı Yurt Dışı Tur Seçenekleri
Setur Kurban Bayramı’nda birbirinden güzel yurtiçi kültür turları ile yine iddialı
Kasım’da Londra başkadır
Setur ile Şeker Bayramı’nda yurt içinde keyifli tatiller
Şeker Bayramı Hindistan-Nepal turunda bambaşka kültürleri keşfedin
Şeker Bayramı tatilinde rotamız Amsterdam
Şeker Bayramı’nda Vietnam ve Kamboçya’yı keşfedin!
SETUR’dan Parolulara, Türkiye’nin en seçkin otellerinde %30’a varan indirimler!
Bookinturkey.com yine ’En iyi Turizm ve Seyahat Sitesi’ seçildi
Setur’dan 19 Mayıs tatil önerileri
Setur ile dumansız tatiller
Erken rezervasyon yaptırın, 23 Nisan’da tatile indirimli çıkın
Sömestre’de Setur’la Kayak Keyfi
Setur Yurt Dışı Kurban Bayramı Turlarını Keyifle Sunar

Costa’nın en yeni gemisi tanıtıldı

Tarih: 26.05.2009
Costa Luminosa Costa Cruises filosunun en yeni mücevheridir. Şirketin seçkin müşterileri için tasarlanan gemi, sunduğu ileri teknolojinin kullanıldığı 5 adet muhteşem yenilik ve çevre dostu olmaya verdiği önemle filonun en özel parçasıdır. Costa Cruises bu yıl 34 defa uğradığı ve 100,000 konuk getirdiği İstanbul’da önemli bir oyuncudur.

İtalya’nın lider turizm grubu ve Avrupa’nın 1 numaralı deniz yolculuğu şirketi Costa Cruises filosunun on üçüncü gemisi olan Costa Luminosa ikinci seferinin parçası olarak İstanbul’a geliyor.

Gemi 30 Nisan günü dünyanın lider yolcu gemisi yapımcısı Fincantieri tarafından Marghera (Venedik) tersanesinde teslim edilmiştir. Costa Luminosa Costa’nın seçkin müşterileri için tasarlanmıştır ve filodaki en özel ve yaratıcı gemidir. 92,600 groston olan gemi 772’sinde özel balkon bulunan 1,130 kamarada 2,826 konuk ağırlayabilmektedir. Mükemmelliğin sembolü “İtalya’da Yapılmıştır” olan geminin inşasında 3,000 Fincantieri çalışanı ve çoğunluğu İtalyan şirketi olan yaklaşık 500 taşeron tedarikçi uzmanlığını sergilemiş ve toplamda 450 milyon Euro yatırım yapılmıştır. Gemi ilk yolculuğuna 5 Haziran günü Cenova Limanı’ndan 29 Mayıs’ta teslim edilecek başka bir yeni Costa gemisi olan Costa Pacifica ile beraber çıkacaktır. Bu, dünyada iki geminin ilk yolculuklarına aynı zamanda ve aynı yerden çıkacağı ilk olay olacaktır: Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek ilginç bir madde.

Costa Luminosa’nın ikinci seferinde uğrayacağı limanlar Venedik (İtalya), Bari (İtalya), Olimpiya (Yunanistan), Rodos (Yunanistan), İzmir (Türkiye), 2 gün kalacağı İstanbul (Türkiye), Mikonos (Yunanistan) ve Atina’dır (Yunanistan). Gemi ilk seferi sırasında daha önce 10 Mayıs günü İstanbul’a uğramıştır.

Costa Luminosa İstanbul’da Costa Cruises için büyük bir yeniliği temsil etmekte ve İtalyan şirketinin 2009 yılında da Türk limanlarında önemli bir oyuncu olduğunu vurgulamaktadır. Bu limanlara toplam 34 defa uğranacak ve Costa gemileri yaklaşık 100,000 Konuk getirecektir. İtalyan Şirketi bu şekilde İstanbul’u gemi yolculuklarının duraklarından biri olarak tanıtmak için çalışmalarını sürdürdüğünü göstermektedir.

Costa Luminosa’nın yanı sıra amiral gemisi Costa Serena (114,500 groston ve toplam 3780 Konuk kapasiteli) 2009 yazında Nisan ve Kasım ayları arasında her Salı 7 günlük yolculuklara çıkacak ve Dubrovnik (Hırvatistan), Venedik (İtalya), Bari (İtalya), Olimpiya (Yunanistan) ve İzmir limanlarına uğrayacaktır.

2010 yaz dönemi boyunca Costa Serena ile 7 günlük Yunanistan ve Türkiye yolculukları devam edecek ve bunlara Karadeniz’de 11 günlük yolculuklara çıkacak olan Costa Europa (54,800 groston ve toplam 1,830 Konuk kapasiteli) katılacaktır. Limanlara yapılacak olan toplam 41 ziyarette yaklaşık 110,000 Konuk taşınacaktır.

Costa Luminosa

Costa Luminosa en iyiden daha azıyla yetinmeyen müşteriler için tasarlanan ve Costa filosu içinde yeni bir türü temsil eden bir gemidir. Çevreye saygı da dâhil: Costa Luminosa “soğuk ütüleme” sistemiyle donatılan dünyadaki ilk gemilerden birisidir ve İtalya’da bu teknolojinin kullanıldığı ilk gemidir: bu özel sistemle gemiler karada bulunan elektrik kaynağına bağlanmakta ve kıyıda mola verilmesi sırasında gemide bulunan jeneratörleri beslemek için motorların çalışmasına gerek kalmamaktadır.

Tasarımı dâhi mimar ve iç tasarımcı Joseph Farcus tarafından yapılan iç mekânlarda bütün şekilleriyle ışık temasından ilham alınmıştır. Costa Luminosa farklı avangart tarzı, dekorasyonu en kaliteli malzemeler (20 farklı türde mermer, ahşap, sedef, granit, “La Murrina” tarafından yapılan 120 Murano cam avize) ve LED ışıklarıyla yapılan iç kısımlarıyla modern tasarımda hâkim akımı belirlemektedir. Bunlara gemi için özel olarak sipariş edilen saygın sanat eserleri eklenmelidir – 288 orijinal ve 4700’ün üzerinde kopya. Koleksiyonun en önemli parçalarından biri Fernando Botero tarafından yapılan ve orta atriyuma hâkim bir noktada bulunan “Donna Sdraiata 2004 “ (Dinlenen Kadın 2004) isimli heykeldir.

Gemide yapacak çok sayıda eğlenceli aktivite bulunmaktadır. Özellikle gemideki “muhteşem 5’li” ileri teknolojinin kullanılmasına dayanan 5 yeniliği ifade etmektedir: 3 boyutlu görüntüler ve özel efektlerle maceranın ortasına dalacağınız 4D Sinema; otuz yedi tane 18 delikli sanal saha ve 100 metrekare genişliğinde açık alana kurulu egzersiz sahasına sahip en yeni nesil Golf simülatörü; Grand Prix pist simülatörü; Playstation 3 ile donatılmış bir alan olan “Playstation Dünyası” artı bir tekerlekli paten pisti.

Ayrıca gemide 3500 m² alan üzerine kurulu ve dünyada bir yolcu gemisinde ilk defa Technogym Kinezi sahasına yer verilen özel “Samsara Spa” sağlık merkezi ve mönüsü Bellagio’da bulunan Grand Hotel Villa Serbollini’nin Executive Şefi ve Michelin Yıldızı sahibi Ettore Bocchia tarafından hazırlanan Club Restaurant bulunmaktadır.

Costa Luminosa ve Costa Pacifica için çifte vaftiz töreni

Costa Luminosa ilk yolculuğuna 5 Haziran günü Cenova Limanı’ndan Costa Pacifica ile birlikte çıkacaktır. Bu dünyada iki yolcu gemisinin ilk defa aynı zamanda ve aynı yerde vaftiz edilmesi olacaktır: Costa Cruises bu alışılmadık olayın Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer alması için resmen başvurmuştur. Aynı etkinlikte ulusal akrobasi takımı “Frecce Tricolori” de gösterileriyle inanılmaz bir “uvertür” yapacaktır. Bu özel olay için hazırlanan gösteri “Müzik ve Işıkta bir İtalyan Portresi”, hayalleri gerçeğe dönüştüren ve hepsi İtalyan olan yeteneklere takdir sunmayı hedeflemektedir. Gemilere ilham kaynağı olan temalardan başlayarak – Costa Pacifica için müzik ve Costa Luminosa için ışık – gösteri izleyenleri İtalya’nın dünyaca tanınan en başarılı sanatçıları ve yetenekleri arasında bir yolculuğa çıkaracaktır. Bu sırada İtalya’da ve uluslararası sahnelerde en önemli figürlerden olan sanatçıların yanı sıra ilk “müzik gemisi” Costa Pacifica’nın müziğini besteleyen üstat Mauro Pagani de müzikal ve artistik performanslarını sunacaktır. Gece bütün şehri içine alan ve ışıklar, müzik ve havai fişeklerle gerçekleştirilecek olan gösteriyle sona erecektir.

Costa Cruises İtalya’nın en büyük turizm grubu ve Avrupa’nın 1 numaralı gezi şirketidir. 60 yıldan fazladır gemileri dünyanın denizlerinde düzenli sefer yapmış, İtalyan tarzının, konukseverliğinin ve mutfağının en iyi örneklerini sunmuş ve en üst düzeyde eğlence ve rahatlama imkânlarıyla rüya gibi tatiller sunmuştur. 2008’de Avrupa gemi gezisi endüstrisinde bir rekor olarak 1.2 milyon yolcu Costa ile gemi gezisi yapmayı seçmiştir. Filo, hepsinde İtalyan bayrağı dalgalanan, her biri farklı özelliklere ve kendine özgü tarza sahip (2009 Mayıs sonunda teslim edilecek olan Costa Pacifica da dahil) toplam 14 gemiden oluşmaktadır. Bu gemiler birlikte her sene Akdeniz, Kuzey Avrupa, Baltık Denizi, Karayipler, Güney Amerika, Birleşik Arap Emirlikleri, Uzak Doğu ve Hint Okyanusunda 250 farklı istikameti ziyaret etme imkanı sunmaktadırlar. Yeni 3 gemi 2012’de teslim edilecektir. Costa Cruises seferleri RINA (İtalyan Gemicilik Sicil Dairesi) tarafından BEST4 ile ödüllendirilmiştir. Bu ödül, sosyal sorumluluk (2001’de tebliğ edilen SA 8000), çevre (UNI EN ISO 14001, 2004), güvenlik (OHSAS 18001, 2007) ve kalite (UNI EN ISO 9001, 2008) konularının en yüksek standartta yönetimine dair kurumsal uyumun ihtiyari belgelendirilmesinde entegre bir sistemdir. Tüm Costa gemileri RINA’nın en yüksek çevre koruma standartlarına dayanan ihtiyari “Green Star – Yeşil Yıldız” notasyonu ile ödüllendirilmiştir. Costa Cruises ayrıca Akdeniz’in korunmasında İtalyan WWF’nin resmi ortağıdır. Costa Crociere S.p.A., son mali yılda en az 50 milyon Avro gelir kaydeden 3700 İtalyan girişimci arasında yapılan araştırmada Mediobanca’nın 2008 sıralamasına girmiştir. Costa satış açısından 72. sırada, karlılık açısından 12. sırada yer almıştır.