Coca-Cola’dan ışık söndürme etkinliğine destek

Tarih: 27.03.2009
Coca-Cola Türkiye, 28 Mart Cumartesi günü WWF girişimiyle tüm dünyada aynı anda gerçekleşecek Dünya Saati (Earth Hour) etkinliğini desteklemek için 20.30 - 21.30 arasında İstanbul Beşiktaş, 4. Levent, Nişantaşı Abdi İpekçi, Etiler Uçaksavar Sitesi'nde bulunan reklam panoları ve ofislerinin ışıklarını söndürüyor.

Etkinliğe 50'den fazla ülkede destek veren Coca-Cola ayrıca, Times Square, Piccadilly Circus ve Kings Cross'daki reklam panolarını da karartacak.

WWF tarafından 2006'dan bu yana gerçekleştirilen Dünya Saati Etkinliği kapsamında her yıl 28 Mart günü 20:30-21:30 saatleri arasında iklim değişikliğine dikkat çekmek için ev ve ofislerin ışıkları karartılıyor. Bu yıl 83 ülkedeki 2.700'den fazla şehir, kasaba ve belediye, Dünya Saati 2009'u gelmiş geçmiş en büyük iklim eylemine dönüştürmeye hazırlanıyor. Etkinliğe 50'den fazla ülkede destek veren Coca-Cola, şirketin Atlanta'daki merkezi ve World of Coca-Cola'nın yanı sıra Meksika'dan Kahire'ye, İtalya'dan Şangay'a, Norveç'ten Venezuela'ya kadar bir çok merkezde reklam panolarının ışıklarını bir saat süreyle söndürecek. Coca-Cola şirketi, ayrıca ABD ve Kanada'da Dünya Saati duyurularına destek olarak yaklaşık 300,000 dolarlık bağışta bulundu.

Türkiye'deki ışıklı panolar da kararıyor

Dünya Saati etkinliğini destekleyen Coca-Cola, İstanbul'daki tüm ışıklı reklam panolarını söndürüyor. İstanbul Beşiktaş, 4. Levent, Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi ve Etiler Uçaksavar Sitesi'nde bulunan Coca-Cola reklam panoları 28 Mart Cumartesi günü saat 20:30 - 21:30 arasında kapalı olacak.

Coca-Cola Şirketi'nin Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent “İklim değişikliğinin etkilerini yavaşlatmak, durdurmak ve nihayetinde geriye çevirmek için yapabileceklerimiz hakkında farkındalığı artırmak için ışık söndürme etkinliğine katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Dünya Saati, insanların ışıkları kapatmak gibi küçük ve basit adımlar atarak iklim değişikliği gibi evrensel bir sorunla mücadeleye hız kazandırabileceklerinin mükemmel bir göstergesidir” dedi.

Dünya Saati hakkında daha fazla bilgi için; www.earthhour.org.