Coca-Cola Türkiye’de bayrak değişimi

Tarih: 06.04.2009
2000 yılından bu yana Coca-Cola Türkiye’nin genel müdürlüğünü yapan Ahmet Burak, görevini uzun yıllardır birlikte çalıştığı Galya Frayman Molinas’a devretti.

1996 yılında Coca-Cola Türkiye ailesine katılan Galya Frayman Molinas, 2001 yılında Türkiye Pazarlama Müdürü görevini üstlendi. 2004 yılında Orta Avrupa ve Rusya Bölümü Pazarlama Direktörü Vekilliği’ne, 2005 yılında içinde Türkiye, Adriatik ve Balkan ülkeleri, Kafkasya ve Orta Asya Cumhuriyetleri ile Ortadoğu ülkelerinin yer aldığı coğrafyanın Pazarlama Direktörü oldu. 2007 yılında ise, Rusya ve Hindistan’ın eklenmesiyle 42 ülkeyi içeren Avrasya Grubu Pazarlama Direktörlüğü görevini üstlenen Molinas, ağustos 2008’den bu yana Coca-Cola Türkiye Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Bayrağı Ahmet Burak’tan devraldı

1986 yılında Coca-Cola Türkiye’de Finans Müdürü olarak göreve başlayan Ahmet Burak, 1993-2000 yılları arasında Coca-Cola Kafkasya ve Orta Asya Cumhuriyetleri Bölgesi Genel Müdürü, 2000-2001 tarihleri arasında Avrasya Bölümü Operasyon Direktörü olarak görev aldı. 2001 yılından itibaren de Coca-Cola Türkiye Bölgesi Genel Müdürü olarak kariyerine devam eden Ahmet Burak, görev süresi boyunca Coca-Cola Türkiye’nin iki haneli büyüme rakamlarına ulaşmasına ve şirketin su, enerji ve sporcu içeceği kategorilerine girmesine liderlik etti. Coca-Cola Türkiye, Ahmet Burak’ın görev döneminde dünya Coca-Cola sisteminde 12. sıraya yükseldi.

Ahmet Burak ile uzun yıllar birlikte çalışma fırsatı bulan Galya Frayman Molinas, pazarlama alanındaki görevleri sırasında bir çok başarılı projeye imza attı. Coca-Cola Türkiye’nin yeni Genel Müdürü olarak atanan Molinas, başarı bayrağını Ahmet Burak’tan devralmış oldu.

İstanbul Alman Lisesi’ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Molinas evli ve iki çocuk annesidir.