Adres: HP Türkiye Merkez Ofisi Küçüksu Cd. Akçakoca Sk. Akkom Ofis Park Blok No: 2 Kat 7-8 Ümraniye İstanbul Türkiye

Telefon: (216) 636 61 00 -09-17.30 Arası

Fax: (216) 636 65 92

Yetkili Kişi: HP Türkiye

Web: www8.hp.com/tr/tr/home.html

WorkPlace360 Masaüstü Yönetimi Kurumları Dünyaya 360 Bağlıyor
HP En Küçük Çok Fonksiyonlu Renkli Lazer Yazıcısını Tüketicilerle Buluşturdu.
Elazığ ın Teknoloji Adresi Bugün Hp Türkiye Desteği ile Açıldı
HP den yarının BT yöneticileri için baskı pazarına stratejik bakış açısı
HP Türkiye den küçük işletmelere PC den daha hesaplı HP ProLiant Mini Sunucular
Hayatın Gerisinde Kalmak İsteyen Annelere HP Mini Notebook
HP’nin Yeni Başkan ve CEO’su Léo Apotheker
HP Çevre ve Orman Bakanlığı’na Doğal Mirasımızın Korunmasında Yardımcı Oluyor
HP’den MEMA Bölgesi’ne Türk Yönetici
HP’den yatırım maliyetlerini yarı yarıya azaltan esnek veri merkezleri
HP Finansal Çözüm Analizi
HP ve Microsoft, Bulut Bilişim’de İşbirliğine Gidiyor
HP’nin Yeni Markası HPN, Network Pazarında Liderliğe Koşuyor
HP’nin “Tüketici Destek Forumu” En İyi Çevrimiçi Topluluk Ödülünü Kazandı
Shrek 3 HP teknolojisi ile 3 Boyutlu
HP Yeni Mürekkep Serisi ile En Uygun Fiyata Daha Yüksek Değer
HP’den telekom hizmetlerinde devrim yaratacak gerçek zamanlı BSS çözümleri
HP Tablet PC’li Yenilikçi Eğitim Projesini Denizli’de hayata geçirdi
HP Basın Bildirimi
Hp’den Esnek Bulut Bilişim Sistemleri
HP’den 20 yılda 20 milyon ProLiant
HP İşletmelerin İş Riskini Şeffaf Kayıt Yönetimi İle Azaltıyor
HP’den üç yeni model
HP Avatar’la en önde
Hewlett-Packard Company Vakfı depremden etkilenen Haiti’ye 500.000 dolarlık yardım yaptı
HP ve Microsoft İşbirliğine Gidiyor
HP, Küresel Sahtecilikle Mücadele için Liderlik Grubu’na Katılıyor
Microsoft ve HP Ortak Telekonferans Düzenliyor
Hp’den Network Çözümleri
Hp Basın Toplantısı
Dünya’daki CIO’lar Belirsiz Ekonomide Teknoloji Yatırımlarını Artırıyor
HP Yeni Entegrasyon Çözümleriyle Daha Fazla İnovasyon
Minnesota Süper Bilgisayar Enstitüsü’ne HP Desteği
Hp’den Doyuran Kartuş
HP Türkiye Teknoloji Hizmetleri’nde 3 Yıldır 1 Numara
HP ve SAP İş Sürekliliği için İşbirliği Yaptı
HP KOBİ’lerden vazgeçmiyor.
Hp Mürekkep Püskürtmeli Yazıcılarda Kartuş İndirimi
HP çevre çalışmalarına öncülük ediyor
HP ProCurve ile kablosuz ağlar da kontrol altında
HP Officejet Pro sayesinde KOBİ’ler kazançlı çıktı
HP Photosmart A646 ile yaratıcılığınızı konuşturun
HP’den kurumlara para iade garantisi
HP ve Canon’dan kurumsal baskı ortaklığı
Yazılım işini HP’ye bırakın, rahatlayın!
HP, CIO’ların BT’yi ticari bir iş gibi yürütmelerine yardımcı oluyor
HP’den ev ofis kullanıcılarına yönelik kaliteli ve ekonomik baskılar
HP IBRIX’i satın aldı
HP’den Sun Müşterilerine: “Bize Güvenin”
Ekstrem işlerin güçlü sunucusu: HP ProLiant SL6000
HP-İTÜ Yazılım İnovasyon Merkezi açılışı
HP ProCurve Networking ile yelkenler fora!
Kamudaki BT projelerinin başarıya ulaşmasının önündeki engelleri aşmak için HP Türkiye’den çözüm ve destek sözü geldi
HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu’na yeni satış müdürü!
HP Görüntüleme ve Baskı Grubu’nda ajans değişikliği
HP, 24 saatlik pil rekorunu kırdı
Orijinal HP kartuştan şaşmayın
Üstün kalitede fotoğraflara özel HP Indigo dijital çözümleri
HP’den Türk profesöre yenilikçi araştırma ödülü!
HP’nin dünyaca ünlü moda tasarımcısı Vivienne Tam ile ortak çalışmasının şık ürünü: Dijital El Çantası
HP’den bilişimde 4’lü zirve!
Doxoft Hp Kampanyası Cebit Eurasia Bilişim Fuarı’nda Duyurulacak
HP’ye yeni kanal müdürü

Bu verileri sanallaştırsak da mı saklasak?

Tarih: 23.09.2008
HP'nin 17 ülkeden 501 CIO ile gerçekleştirdiği bir araştırma, 2011 yılında firmaların bilgi teknolojileri ortamlarının yarısını sanal ortama taşıyacağını ortaya koyuyor. HP'nin 23 Eylül Salı günü düzenlediği bir etkinlikte paylaşılan araştırma sonuçları, sanallaştırmanın giderek artan önemini ortaya koyan pek çok farklı yaklaşımı gözler önüne seriyor.

HP Türkiye Kurumsal Sunucu ve Veri Depolama Grup Müdürü Levend İskit, sanallaştırmanın BT'yi dönüştürmede önemli bir adım olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Sanallaştırmayı doğru yapmak, karışık fiziksel ve sanal ortamları başarıyla yönetmek ve otomatikleştirmek demektir. HP, sanallaştırılmış ortamlar için sektörün en kapsamlı portföyünü sunuyor. Buna uygulamalar, operasyon yönetimi, altyapı ve istemci mimarileri de dahil."

Colesman Parkes Research firması tarafından HP için gerçekleştirilen araştırmada, yüksek orandaki sanallaştırma tercihinin arkasında maliyetlerin düşmesi, erişebilirliğin, iş sürekliliğinin, esnekliğin ve hizmet kalitesinin artması gibi etkenler olduğu ifade ediliyor.1

Sanallaştırmanın en çok uygulandığı alanlar ise yüzde 73 ile sunucular ve yüzde 47 ile veri depolama olarak sıralanıyor. Sanallaştırma açısından yatırım getirisini ölçme yöntemlerinde öne çıkan unsurların başında ise hizmet kalitesi ve bilgi teknolojileri (BT) maliyetlerinin düşmesi geliyor. Bunları sanallaştırma sayesinde elde edilen hız, kullanıcı memnuniyeti ve veri merkezi gereksiniminin azalması izliyor. Yatırımın dönüş hızı, CIO'ların çoğu tarafından, 1-2 yıl gibi kısa bir zaman dilimi içinde tahmin ediliyor.

Bunların yanı sıra iş dünyasının yüzde 73'ü sanallaştırmayı stratejik bir uygulama olarak görürken, yüzde 55'lik bir kesimi ise sadece bir teknoloji aracı, yüzde 45'i de iş aracı olarak görüyor.

501 CIO'nun sanallaştırma konusundaki kaygıları altyapı (yüzde 55) ve kapasite planlaması (yüzde 52) çerçevesinde yoğunlaşıyor. Buna karşın HP araştırması CIO'ların, sadece birkaç yıl sonra, yani 2011 yılında BT ortamlarının yüzde 49'unun sanal olacağına inandıklarını gösteriyor.

HP'nin bu doğrultuda firmalara sunduğu sanallaştırma çözümleri, uygulamaların ve kurumsal hizmetlerin nerede ve nasıl barındırıldığı, iletişim ağına nasıl dahil edildiği ya da yönetildiği fark etmeksizin iyi performans götermelerini sağlıyor.

Neden sanallaştırma?
Sanallaştırma teknolojileri, müşterilere pek çok avantaj sunuyor:
• Azalan maliyetler: Altyapı maliyetleri, yüzda 40'a varan oranlarda azalıyor. Kaynak kullanımı, yüzde 10-50 aralığında ya da daha fazla artıyor. Veri merkezinin ömrü, 3-5 yıl ya da daha fazla artıyor. Destek ihtiyacı ve enerji maliyetleri, yüzde 80'e varan oranlarda düşüyor.
• Hızlanan kurumsal büyüme: Yeni kurumsal hizmetler, haftalar ya da aylar yerine birkaç saat ya da günde sunulabiliyor. Altyapı kaynaklarının uygulanma hızı, haftalardan dakikalara iniyor. Kaynaklar, yönetim ve bakımdan iş önceliklerine kaydırılıyor.
• Hafifleyen riskler: Kaynakları hızla yeniden dağıtmak suretiyle, planlanmamış arızaların sayısı azalıyor. Sanal imgeler üzerinde bakım yapılarak, planlanan arızalar neredeyse tamamen ortadan kaldırılıyor. Son kullanıcı verilerinin güvenliği artırılıyor.

Kapsamlı istemci sanallaştırma portföyü
HP, her tür sanal istemci ortamına güvenli bir biçimde erişmek için dört yeni ince istemci geliştirdi. Yeni istemciler, zarif ve dayanıklı bir endüstriyel tasarıma sahip. HP, Citrix XenDesktop desteğini de artırıyor. Bunun için, yeni HP Sanal Masaüstü Altyapı (VDI) ve blade PC çözümlerinin yanı sıra grafik yetenekleri artırılmış yeni bir blade iş istasyonu da sunuyor.

HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu Ülke Kategori Grup Müdürü Ertuğ Ayık, konu hakkında şunları söylüyor: "HP olarak, istemci mimarilerini müşterinin bakış açısıyla yeniden ele alıyoruz. Müşterilerin artırılmış yönetilebilirlik, güvenlik ve esneklik ihtiyaçlarını karşılayan istemci sanallaştırma çözümleri geliştiriyoruz. Bugünkü duyurumuzla birlikte, entegre istemci sanallaştırma portföyümüzü daha da genişletmiş oluyor; müşterilerimiz açısından uygulama, operasyon ve bakım sürecini kolaylaştırıyoruz."

HP istemci sanallaştırma portföyü, sunucu tabanlı bilgi işlem çözümlerini, HP Sanal Masaüstü Altyapı'yı (VDI), Blade PC'leri ve blade iş istasyonlarını içeriyor. Böylece, sektörün en kapsamlı portföyü sunuluyor. Tüm portföyün ortak noktası ise merkezi yönetim ve kaynak dağılımı araçları. Bu araçlar, maksimum basitlik için, masaüstünden veri merkezine kadar geniş bir alanı kapsıyor. Bütün bu sanal bilgi işlem kaynaklarına, güvenilir HP ince istemcilerini kullanarak erişmek mümkün. Söz konusu kaynaklar, kullanıcı deneyimini artırmaya yardımcı olan yenilikçi çokluortam ve aracı yazılımlarla tamamlanıyor.

İstemci sanallaştırma mimarileri, kullanıcılara pek çok fayda sağlıyor:
• Güvenlik: Hassas veri, veri merkezinde güvenli biçimde saklanırken, şirketlere uyumluluk gerekliliklerini sağlamada yardımcı oluyor.
• Uygunluk: Uygulamaya ve veriye erişimde, her zaman ve her yerde imkan sağlama, iş sürdürülebilirliği, felaket kurtarımı sağlanıyor.
• Yönetilebilirlik: Basitleştirilmiş yazılım ve donanım yönetimi ile artırılmış kaynak kullanımı sağlanıyor.
• Esneklik: Tek bir bilgisayara veya fiziksel çalışma ortamına bağlı kalmadan üretkenliğin devamlılığı sağlanıyor.

Etiketler: Bu , verileri , sanallaştırsak , da , , saklasak?