Bilyoner.com ‘Eğitimde Engelleri’ kaldırıyor!

Tarih: 28.09.2009
Türkiye’nin lider şans oyunları sitesi Bilyoner.com, TESYEV ile birlikte yürüttüğü ‘Eğitim için El Ele’ projesi çerçevesinde burs sağladığı engelli öğrencilerle bir araya geldi. Yeni eğitim dönemi öncesi, TESYEV Pikniği’nde moral toplayan öğrenciler ve aileleri, Bilyoner.com çalışanları ve TESYEV sorumluları ile birlikte eğlenceli bir gün geçirdiler. Bilyoner.com’un ‘eğitimde engelleri’ ortadan kaldıran projesi, önümüzdeki dönemde büyüyerek yoluna devam edecek.

Türkiye’nin lider şans oyunları sitesi Bilyoner.com, Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) ile yürüttüğü "Eğitim İçin El Ele" projesi çerçevesinde burs verdiği 50 öğrenci ile bir araya geldi. Doğa Koleji Beykoz Kampüsü’nde 26 Eylül Cumartesi günü gerçekleşen TESYEV Pikniği’nde buluşan Bilyoner.com çalışanları, TESYEV sorumluları, öğrenciler, aileler ve basın mensupları, düzenlenen aktivitelerle eğlenceli bir gün geçirdiler. Böylece yeni eğitim-öğrenim döneminin başında gerçekleşen piknik, Bilyoner.com’un burs verdiği engelli üniversite öğrencileri ve ailelerine, gerçek anlamda moral kazandırmış oldu.

Etkinlik sırasında “Eğitim için El Ele” projesi hakkında bilgi veren Bilyoner.com Genel Müdürü Mehmet Sait Kayahan şu açıklamayı yaptı: “2007 yılında başlattığımız ‘Eğitim için El Ele’ projesiyle üyelerimizin de katkısıyla engelli öğrencilere destek olduk. En büyük isteğimiz bu yetenekli ve azimli çocuklarımızın ‘eğitim engeli’ ile karşılaşmadan hayata güçlü bir şekilde hazırlanmalarını sağlamak. Bu amaçla TESYEV ile önümüzdeki dönemlerde de birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

TESYEV (Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı) Genel Müdürü Berrin Altınöz ise Bilyoner.com ile yürüttükleri proje hakkında şunları söyledi: “İki yıldan fazla bir süredir Bilyoner.com ile birlikte sürdürdüğümüz ‘Eğitim için El Ele’ kampanyası, sosyal sorumluluk projeleri anlamında pek çok firmaya örnek olarak gösterdiğimiz bir çalışma. TESYEV olarak, benzer projelerin farklı kurumlar tarafından da uygulanarak daha fazla öğrenciye yardım ulaşmasını istiyoruz. Engelli gençlerimize eğitim ve sosyal hayatlarında ihtiyaç duydukları desteği sunan bu projeyi her zaman desteklemeye devam edeceğiz.”

Bilyoner.com, Ağustos 2007’den beri TESYEV ile birlikte "Eğitim İçin El Ele" projesini yürütüyor ve proje çerçevesinde engelli üniversite öğrencilerine eğitim bursu imkanı sunuyor. Proje başlangıcında 25 olan öğrenci sayısı, Mart 2009 itibariyle 50 öğrenciye çıkarıldı. Bilyoner.com üyelerinin katkılarıyla gerçekleştirilen proje, eğitim bursunun yanı sıra ameliyat, protez ve rehabilitasyon gibi sağlık yardımlarını da kapsıyor. Böylece Türkiye'nin farklı bölgelerindeki çeşitli üniversitelerde okuyan engelli öğrencilerin eğitim yaşantılarına katkıda bulunularak yaşamlarındaki mücadelelerine yardımcı olunuyor. Bilyoner.com üyeleri ve bilyoner.com proje kapsamında bugüne dek TESYEV’e 183.889 TL bağışta bulundu. Yapılan yardımlar önceden belirlenmiş bir tutarın, aylık olarak ödenmesiyle gerçekleşiyor.