Adres: Astoria, Büyükdere Caddesi No:127, Kule A Kat: 8 Ofis: 801

Web: www.kaspersky.com.tr

Avrupalıların antivirüs çözümlerinde seçimi Kaspersky Lab

Tarih: 18.03.2009
Dünyanın önde gelen pazar araştırma kuruluşu GfK Retail&Technology, PC kullanıcılarına yönelik gerçekleştirdiği araştırmada, kullanıcıların yüzde 35’inin Kaspersky Lab antivirüs çözümlerini tercih ettiğini açıkladı. Yine aynı açıklamadan çıkan sonuç da; Batı Avrupa güvenlik yazılımları pazarının bireysel kullanıcı segmentindeki lideri Kaspersky Lab olması.

Batı Avrupa’da altı ayrı ülkenin IT mağazalarında, antivirüs yazılımı satın alan binlerce kişi ile yapılan görüşmeler neticesinde sonuçlanan bu araştırma, PC kullanıcısının IT güvenliği konusunda bilinçli olduğunu göstermesi açısından da büyük önem taşıyor.

“Günümüzde siber suç bireylerden mümkün olan en yüksek miktarda parayı sızdırmayı amaçlayan organize bir iş kolu haline gelmiştir” açıklamasını yapan Kaspersky Lab Avrupa Bireysel Satış Bölge Direktörü Ralf Tegethoff konu hakkında ayrıca şunları söyledi: “Bugünün siber suçlularının profesyonellik seviyesi geçmişte kendini bir şekilde yetiştiren virüs yazılımcılarına kıyasla çok daha yüksektir. Bu yüzden güvenlik tehditlerinin miktarı ve daha da önemlisi niteliği son bir kaç yıl içinde önemli derecede artmıştır. Bu bağlamda Avrupalı kullanıcıların veri güvenliği için bizim teknoloji ve çözümlerimizi tercih etmiş olmalarının haklı gururunu taşıyoruz.”

Kaspersky Lab Türkiye Genel Müdür Murat Göçe ise; Türkiye’ye yönelik Kaspersky Lab ürünlerinin tercih edilmesini şu şekilde özetledi: “İnternet üzerinden yapılan ticari işlemler, anlaşmalar, online bankacılık, alışveriş siteleri, her geçen gün hacker’ların iştahını daha fazla kabartıyor. Bu bağlamda dünyanın her yerinde işlenen hacking suçları milyar dolarlara, ulusal tehdit anlamında ise ilk sıralara ulaşmış durumda. Bundan böyle, kullanıcılar daha bilinçli olmalarının yanı sıra en iyi güvenlik ürününü de konumlandırmak durumundalar. Kaspersky Lab ürünlerinin ülkemizde çok daha fazla tercih edilmesinin nedeni budur.”

Kaspersky Lab hakkında

Kaspersky Lab virüsler, spyware, crimeware, hackers, phishing ve spam gibi BT güvenlik tehditlerine karşı en hızlı çözümü üreterek anında koruma sağlamaktadır. Ev, KOBİ, büyük işletmelerin kullanıcılarına çözümler sunan Kaspersky® teknolojileri ayrıca dünya çapında sektörde öncü BT güvenlik ürünleri ve çözümleri arasında yer almaktadır. Daha fazla bilgi için; www.kaspersky.com.tr adresi, en son anti-virüs, anti-spyware, anti-spam ve diğer BT güvenlik konular için ise www.viruslist.com adresleri ziyaret edilebilir.

GfK Retail&Technology hakkında

1970 yılında Almanya’da kurulan GfK Retail&Technology günümüzde teknoloji ürünleri ve eğlence medyası ile ilgili satış noktası (POS) verilerinin takibinde 260 milyon € ciro ve 80 ülke çapında 2000’den fazla tam zamanlı çalışanı ile dünyanın en önde gelen pazar araştırma kuruluşudur. GfK Retail & Technology, dünyanın en büyük 5 pazar araştırma firmasından biri olan GfK Group’un bir alt kuruluşudur.