Adres: Ebussuut cad.No:65 Ağaoğlu işhanı . Kat :3 PK.34122 Sirkeci / İstanbul

Fax: 0212 - 512 39 88

Yetkili Kişi: Asperger Sendromu ve Otizmle Hayat Derneği

Web: www.asperger-asperder.org

eklenilen başka bülteni yok.

ASPERDER Otizm için çalışıyor..

Tarih: 04.07.2012
Kısa adı ASPERDER olan Asperger Sendromu ve Otizmle Hayat Derneği, faaliyetleri için sürekli ve düzenli bir kaynak oluşturmak amacıyla Dernek İktisadi İşletmesi kurdu. İlk adım olarak www.asperderspormalzemeleri.com adıyla bir E-Ticaret sitesi açan ASPERDER, ayrıca geniş kapsamlı bir spor malzemeleri kataloğu hazırlıyor.

İlk etapta 2000 adet basılacak olan katalog, tüm Kamu kurumlarına, Federasyonlara, Spor Kulüplerine, Belediyelere, Okullara, Üniversitelere, Konsolosluklara ve özel şirketlere dağıtılacak. Katalog ta ayrıca Otizm ve Asperger Sendromu hakkında bilgiler de yer alacak.

Nakdi yardım ve bağış kabul etmeyen ASPERDER, projenin finansmanı için Sponsor olacak kişi ve kurumlar arıyor. Sponsorların ödedikleri ücret karşılığında Katalogta ilan ve reklamları yayınlanacak ayrıca Sponsor firmaların destekleri www.asperger-asperder.org adlı dernek sitesinde duyurulacak.

Derneğin daha çok otizmli insana ulaşabilmesi için, bu ilk projenin başarılı olmasının önemini vurgulayan Asperder Dernek Başkanı Mesut Başar, “Otizm dışı alanlarda kaynak yaratmak ve bu kaynağı otizm için kullanmak amacıyla yola çıktık” dedi. Türkiye’de yaklaşık 450 bin Otizmli bulunduğunu belirten Başar, yaklaşık 50 bin Aspergerli insanımız var; Asperger Sendromu literatüre geç girdi ve birçok Aspergerli tanı alamadı ya da yanlış tanı aldı; o insanlara ulaşmak istiyoruz” dedi.

Sponsor olmak isteyen kişi ve kuruluşlar asperder@gmail.com e-posta adresinden ya da 0212-512 39 87 no’lı telefondan Asperder Derneğine ulaşabilirler.