Adres: Bayramağa Sokak No 7/1 Altunizade, İstanbul

Yetkili Kişi: Başak Taşpınar Değim

Web: armut.com

eklenilen başka bülteni yok.

Armut.com ile kaliteli nakliyeci, boyacı ya da fotoğrafçılara ulaşmak artık çok kolay!

Tarih: 22.05.2012

Türkiye’de bir ilk olan sanal hizmet pazarı armut.com, 300 meslek dalında, 2.000’i aşan hizmet vereniyle kolay ve güvenilir bir şekilde hizmet ihtiyaçlarını karşılama fırsatını sunuyor. Sitenin kuruluş hikayesi de ismi kadar ilginç:

Hiç traji-komik bir hizmet alma macerası olan birisini tanıyor musunuz? Mesela en son nakliyecinizden memnun muydunuz? Ya da klimanız bozulunca gelen servis nasıldı bir hatırlasanıza?

'Ben de bu traji komik tecrübelerden nasibimi aldım tabii...

Karlı bir Ocak 2010 günüydü. Eşyalarımız nihayet bizi takip ederek ülkemize dönmüş ve yeni evimize taşınacaklardı. Eşim işe başlamış olduğu için kucağımda minik oğlumla ben nakliye işini halletmek zorunda kalmıştım. Ama, paramızla hizmet aldığımız için çok kolay geçmesi gereken taşınma günü kısa sürede kabusa dönüştü. Önce nakliyeciler yüksek bir kamyon seçtikleri için siteye giremediler. Koştur koştur bir kamyonet bulup oradan oraya aktarttım eşyaları. Çizilen mobilyalar, kırılan bardaklar ve hatta hiç bulunmayan eşyalar derken, gerçekle yüzyüze kaldım: Müşteri memnuniyeti nakliyecimizin pek de umurunda değildi.

Kabus taşınma ile de bitmedi. Normal ücretin iki katı fiyat isteyen tanıdık boyacı, sigortalarımızı patlatan elektrikçi ve günlerce bizi aramayan marangoz bu konuda dersimizi tamamladı: Ülkemizde hizmet almak çok zordu.

Dedim ki, bunu yapmanın kolay bir yolu olmalı.

İşte armut.com fikri bu yaşanmışlıkların sonunda yavaş yavaş filizlendi.' Başak Taşpınar Değim

Peki armut nasıl çalışıyor?

Hizmet ihtiyacınızı armuta yazarsınız (bilgisayar önünde, kahve keyfi yaparken…)

Sizin için en doğru hizmet verenleri buluruz

Size bu hizmet verenlerden teklif toplarız

İşiniz için armut üzerinden randevunuzu alır, ödemeyi hizmeti verene yaparsınız

İşiniz bitince armut’a gelir, hizmet vereni değerlendirirsiniz

Bu hizmeti almanız size ücretsiz!

Video izlemeye ne dersiniz? http://vimeo.com/35304650

Rakamlarla Armut

Lansman tarihi: 15 Kasım 2011

Meslek sayısı 300

Hizmet veren sayısı: 2.000

Sitemizin ziyaretçi sayısı: 80.000

Facebookseverlerimiz: 1.300

Mutlu armutseverlerimizle tanışın...

Armut sayesinde yeni müşterilere ulaşabilen Hayrullah Bey armut üzerinden aldığı boya işini
tamamlarken...

İzmir’de askerliğini yapan nişanlısına armut.com sayesinde sürpriz bir doğumgünü pastası yollayabilen İstanbullu Melek Hanım'ın pastası... (hikayesi blog.armut.com’da)

Diğer mutlu armutsever hikayeleri için: http://armut.com/MutluMusteriler.aspx

Bu alanda nasıl bir ihtiyaç ve Pazar potansiyeli var?

Tüketici hizmet sektörü’nün büyüklüğü hakkında güvenilir istatistik bulmak zor, çünkü büyük bir kısmı kayıt dışı işliyor. Elimizde çok istatistik olmasa da taşınma, evlilik, doğum ve çocuk büyütme gibi süreçlerde harcadığınız hizmet harcamalarını düşünerek pazarın bizim gibi bir girişim için fazlasıyla büyük olduğu sonucuna ulaşıyoruz.

Ancak tüketici memnuniyeti böylesine büyük bir pazara yakışmayacak derecede düşük. Yaptığımız araştırmalarda görüyoruz ki tüketiciler hizmet veren bulma sürecinin zorluğundan ve aldıkları hizmetin kalitesinden memnun değil. Sıklıkla paralarının karşılıklarını alamadıklarından yakınıyorlar.

Biz önümüzdeki beş yılda bu durumun internet sayesinde değişeceğini düşünüyoruz. Bu değişimin liderliğini yapmak istiyoruz. Daha birkaç yıl önce insanların internet üzerinden annelerine çiçek göndereceğine ya da akşam evine yemek ısmarlayacağına inanmak güçtü. Ama şimdi hızla büyüyen bir internet sektörümüz var. Bu değişimin hizmet sektöründe de yaşanacağı bir geleceği hayal ederek her türlü hizmet ihtiyacınızı kolayca, güvenli ve ekonomik bir şekilde internetten bulabileceğiniz yepyeni bir yöntem geliştiriyoruz.

Armut'un 'girişimci anne'si kimdir?

Başak Taşpınar Değim, Boğaziçi Üniversitesi'ni bitirdikten sonra Koç Üniversitesi’nde burslu MBA yaptı ve aynı zamanda Coca-Cola‘nın pazarlama departmanında yarı zamanlı çalıştı. Daha sonra Amerika’ya Chicago Loyola Üniversitesi’nde Entegre Pazarlama yüksek lisansı yapmaya gitti. Sonrasında da Nielsen BASES Chicago ofisinde pazarlama danışmanlığı ve en son olarak kozmetik sektöründe faaliyet gösteren Revlon firmasının New York ofisinde ürün müdürlüğü yaptı. 2010 yılında Türkiye’ye döndü ve Koç Grubu‘na katılarak Tat ve SEK markalarının marka yöneticiliğini yaptı.

Aslında kendi işini kurmak hep hayaliydi ve armut.com iş fikri aklının bir köşesinde duruyordu ancak pazarlama alanını ve yönettiği markaları çok sevdiği için erteliyordu. Ancak oğlunun hastanede kaldığı bir gece hayatın kısa olduğu ve insanın hayallerinin peşinde koşması gerektiği fikri aklına girdi. Ertesi gün istifa mektubunu verdi.