Adres: Arçelik Genel Müdürlük ve Merkez Ofisi Beyoğlu Karaağaç Cad. 2, İstanbul - Avrupa

Telefon: 0212 314 3434 Pbx Call. 444 0 888

Yetkili Kişi: Arçelik

Web: www.arcelik.com.tr/default.aspx?lang=tr-TR

Arçelik A.Ş Dawlance Satın Alma Sürecini Tamamladı

Tarih: 04.11.2016

Beyaz eşya sektörünün önde gelen global oyuncularından Arçelik A.Ş., 30 Haziran 2016 tarihli açıklamasını takiben, Pakistan'da Dawlance markasıyla faaliyette bulunan üretim ve satış şirketlerinin satın alınmasına ilişkin tüm ön koşullar ve sözleşmelerde belirtilen kapanış şartlarının yerine getirildiğini ve işlemin tamamlandığını bildirdi.

Arçelik A.Ş.’ye hisse devirleri 2 Kasım 2016 tarihinde tamamlandı.

Pakistan’ın lider beyaz eşya ve ev aletleri üreticisi Dawlance’ın toplam satışları 2015 yılında 221 milyon dolar, FAVÖK’ü (faiz, amortisman, vergi öncesi kâr) 45 milyon dolar olarak gerçekleşmişti.

Fatih Ebiçlioğlu: “Büyüme stratejimizi destekleyecek önemli bir adım attık”

Dawlance’ın yaklaşık 200 milyon nüfuslu Pakistan pazarının lider beyaz eşya üreticisi olduğunu hatırlatan Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Ebiçlioğlu “Bu satın alma, yüksek büyüme potansiyeline sahip gelişmekte olan ülke pazarlarına yönelik stratejimizi destekleyici önemli bir adımdır” dedi. Fatih Ebiçlioğlu, “Teknolojisi, insan kaynağı, Ar-Ge gücü ve yenilikçi bakış açısıyla dünya ligine adını yazdıran Arçelik A.Ş., Avrupa’dan Ortadoğu’ya, Afrika’dan Asya’ya geniş bir coğrafyada sektöründe lider şirketleri ve markaları yönetiyor. Düzenleyici kuruluşların onayını aldık, şirketi devralma işlemini tamamladık.” dedi.

Hakan Bulgurlu: “Global çalışan sayımız 30 bine ulaşacak”

Arçelik A.Ş.’nin tarihi İpek Yolu üzerinde liderlikler hedeflediğini belirten Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, “Bu devir işleminin gerçekleşmesiyle, Dawlance’ın Pakistan’daki üretim ve satış şirketleriyle birlikte, iki ayrı lokasyonda bulunan 3 üretim tesisini bünyemize katmış olduk. Dawlance satın almasıyla birlikte Arçelik A.Ş.’nin global operasyon ağı, 7 ülkede 18 üretim tesisi ve dünya çapında 30 bin çalışan sayısına ulaştı” dedi. Dawlance’ın güçlü marka bilinirliği, geniş yetkili satıcı ve servis ağı, profesyonel yönetim ekibi ve donanımlı mühendis kadrosunun da Arçelik ailesine katılacağını açıklayan Bulgurlu, “Arçelik olarak globalde büyümeye devam ediyoruz. Köklü işbirliklerimiz ve kuvvetli markalarımızla hedeflerimize güçlü adımlarla yürüyoruz” dedi.

Dawlance hakkında

Pakistan’ın Karaçi kentinde 1980 yılında temelleri atılan Dawlance, ikisi Karaçi, biri Haydarabad’da olmak üzere üç üretim tesisine sahip. Şirket, buzdolabı, mikrodalga fırın, dondurucu, çamaşır makinesi ve klima pazarında öncü oyuncular arasında yer alıyor. Yaygın satış ve servis ağıyla, Dawlance ülke çapında 16 bölge ofisi aracılığıyla yaklaşık 2.000 satış noktasında hizmet veriyor.

Arçelik A.Ş. hakkında

Arçelik A.Ş., Türkiye, Romanya, Rusya, Çin, Güney Afrika, Tayland ve bünyesine yeni kattığı Pakistan’daki üretim tesisleri, 30 ülkede satış ve pazarlama ofisi ve 10 markasıyla 130’dan fazla ülkede ürün ve hizmet sunuyor.

Avrupa’nın en büyük üçüncü beyaz eşya şirketi olan Arçelik A.Ş., 2015 yılında 14,2 milyar TL ile tarihinin en yüksek gelir rakamına ulaştı. Arçelik A.Ş. gelirlerinin yüzde 60’ını uluslararası pazarlardan elde ediyor. Şirket, 4 ülkede 11 Ar-Ge Merkezi, 1000’in üzerinde Ar-Ge çalışanı, 2000’den fazla patent başvurusu ile sektöründe Ar-Ge lideri konumunda yer alıyor.

Sektörler:
Etiketler: Arçelik , Dawlance , Satın Alma