Adres: Şair Eşref Bulvarı No:6 Kat:7 Çankaya - İzmir - TÜRKİYE

Fax: (90-232) 455 44 55

Yetkili Kişi: Amway Türkiye

Web: www.amway.com.tr

Amway Avrupa daki en büyük Tanıtım Merkezi İstanbul da açıldı!

Tarih: 06.10.2011
14.000 çalışanı, 3 milyondan fazla serbest girişimcisi ve 9.2 milyarı aşan cirosuyla dünyanın en büyük doğrudan satış şirketlerinden biri olan Amway’in en büyük ve en yeni Tanıtım Merkezi İstanbul’da açıldı. Amway Plaza İstanbul’un resmi açılışı için Türkiye’ye gelen Amway Dünya Başkanı Doug DeVos, bu merkezin 2011 yılında Avrupa’da yaptıkları en büyük yatırım olduğunu söyledi.

2010 yılsonu itibarı ile satışları 73 milyon doları aşan Amway Türkiye için Amway’in de 2011 yılındaki en büyük yatırımı olarak gösterilen Amway Plaza İstanbul’un resmi açılışı, 3 Ekim’de yapıldı.

Açılış töreninde, Ataşehir Belediye Başkanı Sayın Battal İlgezdi, Amerika Başkonsolosluğu’ndan Politika ve Ekonomiden Sorumlu Başkonsolos Yardımcısı Salvatore Amodeo, UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı Prof. Talat Halman, Amway Dünya Başkanı Doug DeVos, Amway Avrupa Başkanı Mark Beiderwieden, Amway Türkiye Genel Müdürü Tayfun Ergün, Amway Avrupa Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Amway Serbest Girişimcileri de hazır bulundu.

Yaklaşık 1000 m2’lik bir alanda beş katlı bir binada hizmet verecek olan Amway Plaza İstanbul, Viyana, Münih ve Londra’dan sonra Amway’in Avrupa’daki dördüncü ve en büyük Tanıtım Merkezi.

Merkezin açılışı için Türkiye’ye gelen Amway Dünya Başkanı Doug DeVos, “Türkiye, son yedi senedir sergilediği istikrarlı büyüme grafiği ile dünyada 12. sırada yer alıyor ve dolayısıyla Amway’in en önemli odak pazarlarından biri. Amway Türkiye’nin pozitif büyümesine paralel olarak yapılan yatırımlar da giderek büyümekte. Bunun en büyük göstergelerinden biri de Amway Plaza İstanbul. Çünkü bu merkez, şirketimizin, 2011 yılında Avrupa’da gerçekleştirdiği en büyük yatırım.” diyerek 80’den fazla ülke ve bölgede faaliyet gösteren Amway için Türkiye’nin önemine dikkat çekti.

Amway Plaza İstanbul’un açılışında konuşan Amway Türkiye Genel Müdürü Tayfun Ergün de uzun yıllardan beri İstanbul’da Avrupa’dakilerle yarışır ölçüde bir merkez açmayı planladıklarını ifade ederek yeni tanıtım merkezinin hem büyüklük, hem tasarım hem de kapasite olarak benzerlerinden çok daha önde olduğunu söyledi. Ergün, yapımı 1 milyon dolara malolan merkezi, yılda 150.000 kişinin ziyaret etmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.

Açılışta ayrıca UNICEF Türkiye Milli Komitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen “Anaokulu Ekliyoruz” projesi kapsamında Elazığ’da yapılacak anaokulu için 26 Avrupa ülkesinin bağışlarını ve Amway Türkiye’nin okul öncesi eğitimin güçlendirilmesine destek olacak “Küçük Adımlar Okul Yolunda” projesine desteği olan toplam 600.000 TL değerindeki bağış çeki, Doug DeVos tarafından UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı Prof. Talat Halman’a takdim edildi.