Adres: Sibel Dilişen, Ayşe Yıldıztekin Adres : Büyükdere Cad. No: 151 Yonca Apt. B Blok Kat:4 Daire 25 34394 Zincirlikuyu – İstanbul

Telefon: 0212 356 40 43

Fax: 0212 356 45 65

Yetkili Kişi: Fütüristler Zirvesi

Web: www.futuristlerzirvesi.com

eklenilen başka bülteni yok.

Ali Konbal’dan Fütüristler Zirvesi’ne Özel Seramik sergisi

Tarih: 17.10.2008
Fütüristler Zirvesi 2008, sanatseverleri de buluşturacak. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda 21 Kasım 2008'de gerçekleştirilecek Fütüristler Zirvesi 2008'e seramik sanatçısı Ali Konbal "Future Eğretilemesi" ve "Gönderi" isimli iki eseriyle renk katacak. Ali Konbal'ın Fütüristler Zirvesi 2008 için özel olarak tasarladığı ve yeni şehircilik anlayışını sorguladığı "Future Eğretilemesi" ile insanlardaki tektipleşmeyi eleştirdiği "Gönderi" adlı eserleri zirvenin yapılacağı 21 Kasım'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda sergilenecek.

Seramik sanatçısı Ali Konbal, "Future Eğretilemesi" adlı eserinde geleceği bugünden yaptığımız düşüncesiyle hareket ettiğini söyledi. Ali Konbal, "Future Eğretilemesi, şehirleşme ve şehir dışına taşan 'yeni şehircilik' anlayışının öncekinden farklılaşmadan dikeyde yığınlaşmadan başka bir şey sunmamasına eleştirel bir tepkidir. Bu eser, geleceğin daha iyi tasarlanması gerektiği yargısını taşırken, geleceğin insanı düşünülerek bugünden yeryüzü kaynaklarının aşırı kullanımı, üretim, tüketim, nüfus, gelir dağılımı, sosyoloji ve psikoloji gibi insanlarla ilgili akla gelebilecek her konuyu sorguluyor ve pozitif çıkarımlar elde etme amacını taşıyor" dedi. Future Eğretilemesi'nin dilsel olarak da bir tutarsızlığı düşündürdüğüne dikkat çeken Ali Konbal sözlerini şöyle sürdürdü: "Future ve eğretileme özellikle seçilmiş iki sözcüktür. Biri İngilizceden diğeri Osmanlıcadan alındı. İki sözcük arasındaki yolculuk bile anlatılmak istenene yeterince gönderme yapıyor diye düşünüyorum.

Tabii son yorumu her zamanki gibi sanatseverler yapacak." "Gönderi" adlı eserinde ise tektipleşme üzerinden gelecek insanının yaratılmasına kuşkucu bir bakışla yaklaştığını belirten Ali Konbal, "Tektipleşme insanı kendi ekseninden, yaratıcı kimliğinden uzaklaştırır. Bu durum insanın özgün kimliğine açık saldırıdır ve sonunda bir parçalanma yaratır. Bu parçalanma özgün, yaratıcı, uzun vadede insani değerler üreten bir toplum yaratma şansını ortadan kaldırır. Tektipleştirilmiş birey, parçalanmış kimliğiyle yozlaşmanın da merkezine yerleşir. Ben de 'Gönderi' adlı eserimde gelecekte insanların tektipleşmeden kurtulması gerektiğini anlatmaya çalıştım" dedi. Ali Konbal'ın Fütüristler Zirvesi 2008 kapsamında gerçekleştireceği sergi, 21 Kasım'da İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nın fuaye alanında zirve katılımcılarının beğenisine sunulacak. Detaylı bilgi için www.futuristlerzirvesi.com adresine başvurabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için: Tülay BATUR 0212 267.1818 - Taktik İletişim Danışmanlık tulay@taktikiletisim.com.tr BİLGİ NOTU: Türkiye'nin ilk fütürist şirketi M-Gen Gelecek Planlama Merkezi tarafından organize edilen, ana sponsorluğunu Bahçeşehir Üniversitesi'nin üstlendiği Fütüristler Zirvesi 2008, 21 Kasım'da İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Açılış konuşmalarını M-GEN Gelecek Planlama Merkezi kurucusu Ufuk Tarhan ve Türkiye Fütüristler Derneği Başkanı Alphan Manas'ın yapacağı zirvenin onur konuşmacısı Jacque Fresco olacak. Zirveye kişisel gelecek planlama metodunun yaratıcısı Dr. Verne Wheelwright, kişisel gen analizleriyle daha uzun, sağlıklı ve genç geleceğin temellerini atan Dr. Serdar Savaş, şiirleri ve hikâyeleriyle geleceği yorumlayan şair-yazar Yelda Karataş da konuşmacı olarak katılacak.