3. Ulusal Kariyer Panayırı’nda büyük buluşma için geri sayım başladı

Tarih: 12.05.2009
Organizasyonları için aradıkları doğru kişileri bulmak isteyen Türkiye’nin önde gelen firmaları ile iş arayanlar, farklı bir kariyer yolunda ilerlemek isteyenler ve ilk iş başvurusunu yapmaya hazırlanan üniversiteliler PERYÖN tarafından düzenlenen 3. Ulusal Kariyer Panayırı’nda bir araya geliyor. 2 yılda 120 firma ve 11 bin ziyaretçiyi aynı platformda buluşturarak büyük ilgi çeken PERYÖN Ulusal Kariyer Panayırı’nın 3.’sü, 28 – 29 Mayıs 2009 tarihlerinde dopdolu programı ile Harbiye Askeri Müze’de gerçekleşecek.

Başarı grafiğini doğru çalışanlar ile yükseltmeyi hedefleyen firmaların, iş arayanlar ve çalışmak istediği şirketleri daha yakından tanıyarak kendisine en uygun mesleği seçmek isteyenler ile bir araya geldiği Kariyer Panayırı, bu özelliği sayesinde Türkiye’nin en geniş platformlarından birini oluşturuyor.

PERYÖN
’ün 2. Ulusal Kariyer Panayırı sırasında yaptığı ankette, firmaların %85’inin aradıkları özelliklere sahip pek çok katılımcı ile bir araya gelme şansı bulduğu sonucu ortaya çıkıyor. Bu veri şirketlerin Kariyer Panayırı ile organizasyonlarına en uygun adaylara rahatlıkla ulaşabildiğini gösteriyor. Katılımcılar ise, Türkiye’nin önde gelen şirketlerine kendilerini tanıtma ve direkt başvuruda bulunma şansını elde ederken, panayır kapsamında düzenlenecek seminerler sayesinde de iş arama süreçlerini daha bilinçli yapma fırsatını yakalıyor.

Bu sene pek çok ilke imza atacak olan Kariyer Panayırı öncesinde PERYÖN, tüm üniversite kulüplerini bir araya getirerek, onlara Kariyer Panayırı’nda neleri görmek istediklerini sordu. Gerçekleştirilen buluşmada öğrenciler şirketlerin panayır vasıtasıyla kendilerine taktik vermelerinin, aktif olarak katılımın gerçekleştirileceği grup oyunlarının olmasının çok etkili olacağını belirtti. Ayrıca, içeriği ve konu başlıkları katılımcılar arasında yapılan anket çalışmaları ile belirlenen 3. Ulusal Kariyer Panayırı böylece, şirketlere belirlenmiş konu başlıklarında kendilerini anlatma fırsatı sunarken, katılımcıların da iş hayatı ile ilgili bilmek istedikleri ve öncelik verdikleri konuları uzmanlarından öğrenmesini sağlayacak.

3.Ulusal Kariyer Panayırı çerçevesinde bu sene bir ilke daha imza atılarak, üniversitelilerin bir problemi ele alışını, değerlendirişini, bu süreçlerdeki zaman ve stres gibi olgularla mücadele edişini eş zamanlı olarak gösterebilecekleri ve bu sayede yeteneklerini canlı olarak sergileyebilecekleri “Göster Kendini” isimli bir yarışma gerçekleştirilecek. “Göster Kendini” yarışması ile firmalara genç yetenekleri sıcak temas ile keşfetme fırsatı sunarken, gençlere de firmalara yeteneklerini gösterebilme imkanı sağlayacak. Yarışmaya başvurular www.kariyergenc.com üzerinden yapılabilecek.

Biotekno, Technocafe, Onur Dağıtım, Amerikan Hastanesi, TNS Piar, Monster, Teknosa, Wall Street, Ontex Can Bebe, YKM, YK Sigorta, Finansbank, CMC, Bilgi Üniversitesi, Shaya Grup, Anadolu Sigorta, Çırağan Palace ve Migros gibi pek çok firma da 3.Ulusal Kariyer Panayırı’nda yerlerini alacak.

Doğru personeli en doğru şekilde bulmak isteyen işverenler ile iyi bir kariyer için doğru adımı atmak isteyen katılımcıları bir araya getirecek olan PERYÖN 3.Ulusal Kariyer Panayırı, 28 - 29 Mayıs 2009 tarihleri arasında Harbiye Askeri Müzesi’nde düzenlenecek. Panayır ile ilgili tüm detaylara www.kariyerpanayiri.com adresinden ulaşılabilir.