Basın bülteni nasıl biçimlendirilmelidir ?

Basın Bülteniniz nasıl biçimlendirilmeli?

Doğru biçimlendirilmiş bir basın bülteni profesyonel görünümü sayesinde medyada yer alma ihtimalini arttırırken ve arama motoru dostu olur. Haberiniz kadar bu haberinizi nasıl sunduğunuz da burada çok önemlidir. Aşağıdaki genel biçim uygulamalarını takip ederek başarılı bir sunum ile bültenlerinizi yazabilirsiniz.

Başlangıç: Basin bülteni yazarken başlık kullanımı önemli bir noktadır. Başlıklarınızda imla kurallarına dikkat edilirken, başlıkların hepsinin büyük harfle yazılmasından kaçınılmalıdır. Başlıklarda her kelimenin ilk harfinin büyük harfle yazılması sık sık rastlanan bir kullanım şeklidir.

Büyük Harf Kullanımı:  Tamamen büyük harfler kullanılarak yazılmış bir bültenin algılanması ve okunması zor olacağından, bu şekilde bülten yazılmaması gerekmektedir. Bu tip bültenler birçok basın mensubu ve okur tarafından görmezden gelinmektedir.

Özet: Bültenlerinizde bir iki cümleden oluşan bir özet eklerseniz bir çok okur ve medya mensubu için çok büyük fayda yaratacaktır. Bazı internet siteleri ve sosyal medya kullanıcıları, sizin haberinizi yayarken, başlık ve özetten sonra sizin bülteninize link verebilirler. Eğer bültenlerinizde özet bulundurmazsanız, birçok okur haberinizi sonuna kadar okumak zahmetine katlanmayacaktır.

Boşluk Kullanımı:  Her paragraftan sonra bir satır boşluk bırakmanız bülteninizin daha ferah bir görünüm kazanmasını sağlayacak ve okunmasını kolaylaştıracaktır. Aynı doğrultuda, uzun metinler arasında kullanacağız ara başlıklar da kullanıcıları okumaları sırasında rahatlatacaktır.

İmla ve Dil Bilgisi Kuralları: Basin bülteninizin imla ve dil bilgisi kurallarına uyduğuna dikkat etmeniz önemlidir. Yapacağınız imla ve dil bilgisi hataları şirketinizin imajında negatif yönde etki yapacaktır.

Garifler, Tablolar ve Resimler: Bültenlerinizi mümkün olduğunca görsel malzemeler ile zenginleştirebilirsiniz. Basinbulteni.com’da size bunu yapmanız için ayrılmış araçlar bulabilirisiniz. Grafiklerinizi ve tablolarınızı imaj ya da PDF dökümanıları haline getirerek bültenlerinize ekleyebilirsiniz.

Uzunluk: Haberlerinizi birkaç cümle ile duyurmak neredeyse imkansızdır. Eğer birkaç cümleyi de geçemiyorsanız, zaten haber değeri taşıyan bir bülteniniz yoktur demektir. Basinbulteni.com olarak bültenlerinizi 300-800 kelime arasında paragraflar, ara başlıklar ve bir kısa özet ile biçimlendirmenizi tavsiye ederiz.